Schumacher: 'Rusland een gelukje voor Red Bull, maar ze hebben al veel pech gehad' Formule 1
Formule 1

Schumacher: 'Rusland een gelukje voor Red Bull, maar ze hebben al veel pech gehad'

Schumacher: 'Rusland een gelukje voor Red Bull, maar ze hebben al veel pech gehad'

Ralf Schumacher acht de Grand Prix van Rusland een zeer gelukkige race voor Max Verstappen en Red Bull Racing. In de absolute slotfase van het evenement begon het te regenen en dat heeft de race van de Nederlander gered, al zat het dit jaar voldoende tegen om ook soms een meevaller te rechtvaardigen, stelt de Sky Sports Deutschland-analist. Ook denkt hij dat Verstappen nu in het voordeel is in de titelstrijd, Lewis Hamilton moet immers nog een motor wisselen.

Eigenlijk begon het suboptimale weekend voor Mercedes al op de zaterdag. Hamilton voelde volgens Schumacher destijds niet voldoende aan wanneer het tijd was om naar de droogweerbanden te gaan, waardoor hij op die set slechts één ronde kon rijden. 'De fouten zorgen ervoor dat het WK-gevecht spannend blijft', ziet de oud Williams-coureur, die tevens wijst op dat Hamilton gedurende die sessie in de muur schoot.

'Nu komen er bovendien een paar Red Bull-circuits aan. Als je zondag naar Mercedes-teambaas Toto Wolff hebt geluisterd, merkte je dat ze er van baalden dat Verstappen nog steeds op P2 wist te belanden', voegt hij daaraan toe. Ook aan Hamiltons reactie was duidelijk verbazing af te lezen over het feit dat zijn directe titelconcurrent achter hem was geëindigd na de chaotische slotfase op Sochi Autodrom.

Red Bull-gelukje

Volgens Schumacher is het duidelijk: Red Bull had het nodige geluk in Rusland. Concurrent Mercedes dus niet: 'Het was voor Mercedes dan ook een stuk beter geweest als het niet had geregend. Hamilton was dan tweede geworden, maar het gat naar Verstappen in het klassement was met de zesde plaats van Verstappen wel groter geweest.' Nu scheelt het slechts twee punten tussen de twee heren, een gat dat in zeven races beslecht moet worden.

'Dat was een gelukje voor Red Bull, maar zij hebben dit jaar al zoveel pech gehad', benadrukt Schumacher, met de klapband van de Limburger in Baku, de aanvaring met Hamilton in Groot-Brittannië én de startcrash door toedoen van Valtteri Bottas in Hongarije in het achterhoofd. 'Hadden ze die momenten niet gekend dan hadden ze een grote voorsprong gehad op Mercedes. Daarom verdiende Red Bull deze keer ook eens het geluk.'

Lastig slot voor Hamilton

Bovendien gaat de Duitse F1-expert er vanuit dat ook Hamilton in 2021 nog voor een motorwissel gaat. 'Dat zou betekenen dat hij, net als Verstappen in Sochi, een van de Grands Prix vanaf de achterste startrij moet beginnen', concludeert hij. Het gaat dus een lastige slotfase van het Formule 1-seizoen worden voor de Engelsman, die in theorie de leiding weer aan Verstappen verliest als hij ergens voor een gridstraf besluit te gaan.

Verstappen na comeback in Rusland op poleposition voor wereldtitel 2021Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws