Seidl blij met vechtersmentaliteit Norris en Ricciardo: 'Acht punten zijn heel waardevol' Formule 1
Formule 1

Seidl blij met vechtersmentaliteit Norris en Ricciardo: 'Acht punten zijn heel waardevol'

Seidl blij met vechtersmentaliteit Norris en Ricciardo: 'Acht punten zijn heel waardevol'

Andreas Seidl is blij dat Lando Norris en Daniel Ricciardo allebei punten hebben weten te scoren tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Op de vrijdag kampten beide rijders namelijk met technisch malheur. Tijdens de vrije trainingen moest Ricciardo een deel uitzitten, en Norris kampte in de kwalificatie voor de sprintrace met problemen aan zijn remmen. Uiteindelijk kwamen de coureurs respectievelijk als negende en zevende over de streep.

'Na een moeilijk sprintraceweekend in Spielberg is het goed dat we punten hebben weten te scoren met beide auto's', wordt Seidl geciteerd door Speedweek. Ricciardo wist Q2 niet te halen, en in deze sessie kwam Norris niet verder dan de vijftiende plek. Op zaterdag wisten de coureurs al enig teken van herstel te laten zien. 'We hebben een goede inhaalslag weten te maken in de sprintrace, waardoor we vanaf de tiende en de elfde plek konden starten. We zijn tevreden met een zevende en een negende plek, zeker gezien de problemen van vrijdag.'

Seidl is blij dat zijn rijders het om hebben weten te draaien. McLaren kent tot nu toe nog geen denderend seizoen, waardoor punten die het team scoorde op de Red Bull Ring van cruciaal belang kunnen zijn. 'Mijn dank gaat uit naar Lando en Daniel. Zij hebben een echte vechtersmentaliteit laten zien, en dat geldt ook voor het team, dat echt keihard heeft gewerkt dit weekend. Deze acht punten zijn echt heel erg waardevol voor ons.'

McLaren maakt zich op voor week rust

De teams maken zich na de double header op voor een week rust. Daarna staan er nog twee races op het programma voor de zomerstop, namelijk de Grands Prix van Frankrijk en Hongarije. 'Het is nu tijd om een kleine pauze in te lassen om uit te rusten, te herstarten en om onze prestaties te analyseren voordat we weer gaan racen in Frankrijk. We kijken ernaar uit naar de Grand Prix op het Circuit Paul Ricard', aldus de teambaas van McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws