Ricciardo tevreden na Baku: 'Ik ben blij om weer punten te scoren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo tevreden na Baku: 'Ik ben blij om weer punten te scoren'

Ricciardo tevreden na Baku: 'Ik ben blij om weer punten te scoren'

McLaren-coureurs Lando Norris en Daniel Ricciardo hadden het de nodige keren aan de stok met elkaar via de boordradio. Beide coureurs vochten een spannende strijd uit. Zowel Norris als Ricciardo vonden van elkaar dat ze harder konden rijden. McLaren probeerde de situatie te managen, maar leek daar niet helemaal in te slagen.

Ricciardo was de afgelopen tijd natuurlijk veel in het nieuws. De coureur zou een optie hebben om de samenwerking met McLaren te stoppen, zoals eerder te lezen was bij F1Maximaal. De Australiër leek gebrand om ondanks een wat mindere kwalificatie een goed resultaat neer te zetten.

Ricciardo kwam in het begin van de race vast te zitten achter Norris, en leek meer snelheid te hebben dan zijn teamgenoot. De McLaren-coureur vroeg dan ook of hij de Brit mocht inhalen als die niet sneller kon, maar dit verzoek werd afgewezen. 'Aan het begin dacht ik dat ik aan kon vallen, en dat wilde ik uiteraard ook graag. Ik heb me toen ingehouden. Hier praten we over voor de race, dit is geen verrassing. Op een gegeven moment krijg je zo'n cadeautje terug', aldus Ricciardo tegen Sky Sports F1.

Ricciardo blij met de punten

Voor de Australiër was het lekker om weer eens punten te pakken, nu de druk is opgelopen. Hij zei daarover: 'Ik ben blij om weer punten te scoren. Als team deden we het goed. Alonso was in de eerste sectoren trager, maar in de derde sector zó snel dat we er niet langs kwamen.'

Ricciardo vervolgt: 'Al met al ben ik blij met de punten, je wil altijd snel zijn. Als team hebben we gemaximaliseerd, en een beetje met teamorders gespeeld. Ik denk niet dat we Alonso anders aan hadden kunnen vallen dan we nu gedaan hebben.'

Norris niet tevreden met strategie McLaren

Teamgenoot Norris was niet tevreden, zo kwam hij later in de race achter Ricciardo terecht, en wilde hij dat Ricciardo sneller ging rijden. McLaren besloot om te kiezen voor een strategie waarbij beide coureurs op papier tevreden zouden moeten zijn. Ricciardo mocht proberen Alonso aan te vallen, maar als dit niet lukte moest hij Norris erlangs laten, en kon die een poging wagen. Als ook Norris er niet langs kwam, moest hij zijn teamgenoot weer de positie terug geven.

Toen duidelijk werd dat Ricciardo er niet langs ging komen bij Alonso, gaf McLaren aan tegen Norris dat de posities zouden blijven zoals ze waren, Een gefrustreerde Norris vroeg zich af waarom hij niet mocht racen met Ricciardo. Hij zei daarover: 'Het was een lastige race, we waren wat ongelukkig met de strategie. Een paar auto's maakten een pitstop onder de virtual safety car, wij kozen ervoor dat niet te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws