Schumacher ziet interne strijd bij Red Bull: 'Verstappen kan nog voldoende leren' Formule 1
Formule 1

Schumacher ziet interne strijd bij Red Bull: 'Verstappen kan nog voldoende leren'

Schumacher ziet interne strijd bij Red Bull: 'Verstappen kan nog voldoende leren'

Ralf Schumacher denkt dat Ferrari de huidige motorproblemen niet voor de aankomende Grand Prix van Canada heeft opgelost. De Italiaanse renstal had het gat naar Red Bull Racing dit weekend kunnen dichten, maar door technische mankementen vielen zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz uit. Hierdoor kon Max Verstappen profiteren en de race winnen. Wel vindt Schumacher dat de Nederlander nog enkele dingen kan leren.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan kon de voormalig Formule 1-coureur maar één conclusie trekken. 'Ferrari kende een debacle met de uitvalbeurten van Leclerc en Sainz', schrijft Schumacher in zijn column voor Sky Sports. 'Het is momenteel een dramatische situatie en er is echt werk aan de winkel voor Mattia Binotto. Na de sterke start scoorde Ferrari slecht door de matige consistentie van de coureurs en nu hebben ze technische problemen. Ze moeten snel op zoek naar een oplossing, maar ik denk niet dat die gaat komen voor de Grand Prix van Canada.'

Schumacher weet echter dat de strijd tegen Red Bull nog niet gestreden is, aangezien ook de Oostenrijkse renstal al meerdere problemen heeft gekend. 'Red Bull was aan het begin van dit seizoen ongelukkig. Niemand is immuun voor uitvalbeurten.' De klantenteams van Ferrari kampen bijvoorbeeld ook met technische mankementen. 'Ik heb ook gehoord dat de klantenteams van Ferrari zich zorgen maken, omdat er een weinig transparantie is vanuit Ferrari.'

Schumacher ziet verbeterpunt voor Verstappen

Momenteel heeft Verstappen ook een titelconcurrent in teamgenoot Sergio Pérez. Schumacher ziet een voordeel voor de regerend wereldkampioen, maar hij ziet ook verbeterpunten. 'Er is een kleine interne strijd bij Red Bull. Als Pérez zijn huidige vorm weet vast te houden dan kan hij zeker meedoen in de titelstrijd. Toch denk ik dat Verstappen de meeste consistente coureur zal zijn van de twee. Al denk ik wel dat hij nog voldoende kan leren. In de kwalificatie pusht hij gewoon te veel, maar in de race kan hij wel in het juiste ritme komen', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws