Shovlin ziet kansen voor Mercedes: 'Dan moeten we goede progressie kunnen maken' Formule 1
Formule 1

Shovlin ziet kansen voor Mercedes: 'Dan moeten we goede progressie kunnen maken'

Shovlin ziet kansen voor Mercedes: 'Dan moeten we goede progressie kunnen maken'

Andrew Shovlin, ingenieur bij het team van Mercedes, ziet vooruitgang bij de Duitse renstal na een moeilijk weekend in Spa. Lewis Hamilton kwalificeerde zich als vierde en George Russell als zesde in Zandvoort. Mogelijk had er nog meer ingezeten voor de Mercedes-rijders, maar door een gele vlag, veroorzaakt door Sergio Pérez, zat er niet meer in voor Hamilton en Russell.

'Na een moeilijke kwalificatie vorige week, is het bemoedigend om te zien dat we de auto en banden onder controle hebben gekregen tijdens de vrije training en kwalificatie', begint Shovlin na afloop van de kwalificatie in een persbericht van Mercedes. 'Beide coureurs verloren posities door de gele vlag, veroorzaakt door Pérez zijn spin. Dat is frustrerend als het zo krap is, maar soms is dat gewoon de manier waarop het gaat.'

Shovlin kreeg positieve feedback van Hamilton en Russell

Tijdens de derde vrije training heeft Mercedes nog wat racewerk verricht, zegt Shovlin. Dat geeft het team deels een goed inzicht voor de Grand Prix. 'Beide coureurs waren bemoedigd door de manier waarop de auto reed en hoe de banden zich gedroegen, dus dat belooft hopelijk veel goeds voor de race. Het is ook moeilijk om te weten waar iedereen in de race qua strategie heen zal gaan.'

Hoe de longruns zullen gaan, durft Shovlin niet helemaal te zeggen. 'Door een aantal rode vlaggen was er niet veel data over de longruns, dus het kan zijn dat we een reeks strategieën zien op de grid, wat ons kansen kan geven. Normaal racen we beter dan we ons kwalificeren en als dat ook zo blijkt te zijn, moeten we in de race goede progressie kunnen maken', sluit Shovlin hoopvol af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws