Hamilton wordt mede-eigenaar van NFL-team Denver Broncos Algemeen
Algemeen

Hamilton wordt mede-eigenaar van NFL-team Denver Broncos

Hamilton wordt mede-eigenaar van NFL-team Denver Broncos

Zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is toegetreden tot de nieuwe eigendomsgroep van het NFL-team en drievoudig Super Bowl-kampioen de Denver Broncos. De investering van Hamilton werd dinsdag onthuld in een tweet van de Broncos. Rob Walton, erfgenaam van Walmart, neemt volgende week samen met een groep investeerders de NFL-franchise van het Colorado-team over (onder voorbehoud van goedkeuring door rivaliserende teameigenaren) voorafgaand aan het komende nieuwe seizoen in een recordverpletterende deal.

De aankoop maakt Walton naar verluidt de rijkste teameigenaar in American Football. Met de overname is een bedrag van 4,65 miljard dollar (4,57 miljard euro) gemoeid. Walton, een verzamelaar van oldtimers, haalde in 2012 de krantenkoppen toen hij een Shelby Daytona Cobra Coupe ter waarde van vijftien miljoen dollar(14,7 miljoen euro) crashte op Laguna Seca.

'We zijn verheugd om zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Sir Hamilton te verwelkomen in onze eigendomsgroep', zei Walton. 'Hij is een kampioen die weet wat er nodig is om een ​​winnend team te leiden en een felle pleitbezorger voor wereldwijde gelijkheid, inclusief zijn eigen sport. Met meer dan honderd raceoverwinningen wordt hij beschouwd als de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden. Zijn veerkrachtige geest en standaard van uitmuntendheid zullen een aanwinst zijn voor de eigendomsgroep en de Broncos-organisatie', sprak de Amerikaan lovende woorden over de Brit.

Hamilton wil voorbeeld zijn van meer divers leiderschap

Hamilton zelf was enthousiast om toe te treden: 'Opgewonden om lid te worden van een ongelooflijke groep eigenaren en deel uit te maken van het Broncos-verhaal! Vereerd om met een team van wereldklasse te werken en een voorbeeld te zijn van de waarde van meer divers leiderschap in alle sporten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws