Piastri neemt zitje Alonso over bij Alpine in 2023 Formule 1
Formule 1

Piastri neemt zitje Alonso over bij Alpine in 2023

Piastri neemt zitje Alonso over bij Alpine in 2023

Oscar Piastri komt volgend seizoen toch uit voor Alpine. De 21-jarige neemt daarmee de plek in van de vertrekkende Fernando Alonso. Piastri leek op weg naar McLaren, maar dat is nu dus van de baan. De huidig Formule 2-kampioen is momenteel reservecoureur bij het Franse team in afwachting van een kans in de Formule 1, die hij nu dus krijgt.

Nadat Alonso maandag zijn verrassende overstap naar Aston Martin aankondigde leek alles op groen licht voor Piastri om de 41-jarige op te volgen. Piastri zou in eerste instantie dichtbij een overstap naar Williams zijn, waar hij een jaar gestald zou worden om ervaring op te doen. Na dat jaar was de bedoeling dat de Australiër de opvolger zou worden van Alonso. Doordat de Spanjaard na dit seizoen al besluit te vertrekken, komt alles in een stroomversnelling.

Piastri zelf leek echter niet open te staan voor Williams en stuurde aan op een vertrek naar McLaren. Bij dat team is hij immers sinds dit seizoen ook reservecoureur, dankzij een deal tussen Alpine en het team. Het gerucht ging dat de huidig Formule 2-kampioen al een deal had met McLaren. Teambaas Otmar Szafnauer was hier niet blij mee en gaf aan dat Piastri nog een contract had bij Alpine. Na snel handelen kondigt het Franse raceteam nu dus alsnog de komst van de 21-jarige coureur aan voor komend seizoen.

'Piastri gaat ons helpen met strijden om zeges en kampioenschappen'

Szafnauer is enorm tevreden met de deal zo laat hij tegen Motorsport.com weten: 'Piastri is een zeldzaam talent. We zijn meer dan trots dat we hem door de lastige weg in de opstapklassen hebben geloodst en gesteund. In de afgelopen vier jaren hebben we hem zien ontwikkelen en rijpen tot een coureur die meer dan geschikt is om de stap naar de Formule 1 te maken.'

Hij vervolgt: 'Als onze reservecoureur heeft hij kennisgemaakt met het team op het circuit en in de fabriek. Tijdens het testen heeft hij zijn volwassenheid en snelheid getoond om zijn promotie naar het tweede stoeltje naast Esteban Ocon veilig te stellen. Samen geloven we dat het duo ons de continuïteit geeft die we nodig hebben om ons doel op de lange termijn te bereiken: strijden om zeges en kampioenschappen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws