Steiner trots op Haas, Fittipaldi dankbaar voor testmeters in Bahrein Formule 1
Formule 1

Steiner trots op Haas, Fittipaldi dankbaar voor testmeters in Bahrein

Steiner trots op Haas, Fittipaldi dankbaar voor testmeters in Bahrein

Haas wist na logistieke problemen toch nog in actie te komen tijdens dag 1 van de testdagen in Bahrein. Dit stemt reservecoureur Pietro Fittipaldi en teambaas Günther Steiner tevreden. Het duo gaat in een persbericht in op de middagsessie. Fittipaldi zegt blij te zijn ervaring op te doen in het 2022-materiaal, terwijl Steiner trots is op zijn team.

'Het was geweldig om eindelijk de VF-22 te mogen besturen', stelt de Braziliaanse coureur, die het persbericht van de Amerikaanse renstal aftrapt. 'Het is een nieuwe bolide van een nieuwe generatie F1-auto's, dus het was zeer belangrijk om ronden te maken. Hij reed ook anders dan zijn voorgangers, dus dat was interessant.' In 2020 kwam Fittipaldi al tweemaal in actie voor Haas toen Romain Grosjean niet in staat was de auto te besturen.

'We wilden veel ronden maken. Dat was het primaire doel omdat dat in Barcelona in mindere mate lukte. Daarom hebben we veel gereden op de hardere bandensets en racesimulaties gedaan. Dat grote ronde-aantal hebben we bereikt, dus daar ben ik blij mee', voegt de rijder toe. Fittipaldi weet inmiddels wel al dat hij in 2022 het stoeltje bij Haas niet zal bezetten. Kevin Magnussen maakt een terugkeer naar de Formule 1.

Steiner trots op Haas

Ook Steiner laat zich positief uit over de eerste testdag. 'Na alle vertraging met onze vracht lukte het ons uiteindelijk toch nog om te rijden. Het team heeft fantastisch werk geleverd, ze hebben de auto op het asfalt gezet met 36 uur minder dan de concurrentie', meldt de Tiroler vol trots. 'We moeten de verloren tijd van vanochtend echter nog wel goedmaken.'

'Al met al was het een goede dag, we begrijpen beter hoe de auto werkt, en moeten doorgaan zoals we vandaag gepresteerd hebben. Als we elke sessie 47 ronden kunnen rijden, ben ik bijna blij', concludeert hij. Hadden ze dezelfde productiviteit kunnen tonen in de ochtendsessie dan had Haas tegen de honderd ronden aangezeten. Dat acht de teambaas dus een mooi aantal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws