Steiner ziet verschil na vertrek Ecclestone: 'F1 is transparanter met Domenicali aan het hoofd' Formule 1
Formule 1

Steiner ziet verschil na vertrek Ecclestone: 'F1 is transparanter met Domenicali aan het hoofd'

Steiner ziet verschil na vertrek Ecclestone: 'F1 is transparanter met Domenicali aan het hoofd'

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, prijst de manier waarop Stefano Domenicali een transparante baas is. In de tijd van Bernie Ecclestone was dat juist niet het geval en de Italiaan heeft het idee dat de voormalige baas de voorkeur gaf aan grotere constructeurs. Nu is er duidelijk meer stabiliteit bij alle teams en dat heeft ook te maken met de overname van Liberty Media.

De teambaas wordt gevraagd naar de leiderschap van zowel Domenicali als Ecclestone. 'Ik denk dat ze anders zijn. Absoluut, ze zijn anders', zo begint Steiner bij de Beyond the Grid-podcast. 'Iedereen is inbegrepen. Vroeger met Bernie hadden de grote teams altijd een klein voordeel, maar dat heeft een goede reden. Ze stoppen meer in de sport door motoren en dergelijke te leveren', voegt hij eraan toe.

Domenicali pakt het daarentegen helemaal anders aan. 'Ik denk dat het nu transparanter is met Stefano aan het hoofd, want we krijgen meer informatie. Hij probeert ons altijd op de hoogte te houden van wat er gaande is in zijn wereld, omdat het van invloed is op wat onze wereld zal zijn, omdat hij voorop loopt. Dus ik denk dat hij gewoon transparanter is, we zijn beter geïnformeerd', prijst Steiner de huidige CEO van de Formule 1.

Steiner: 'Vroeger hadden we nooit tien stabiele teams'

De 57-jarige benoemt dat vooral de overname van de Amerikaanse Liberty Media een grote impact heeft gehad op de sport. 'Ik bekritiseer niet wat Bernie deed, het waren ook andere tijden, we moeten hier altijd aan denken, alles was anders', vertelt Steiner. 'Nu is de Formule 1 een stuk populairder. De geldverdeling is gelijker. We hebben tien teams, die allemaal erg stabiel zijn.'

Dat was in de periode dat Ecclestone aan het roer stond anders. 'Vroeger hadden we nooit tien stabiele teams. Er waren er altijd één of twee, die een beetje achterbleven bij het denken, dus nu is het erg stabiel. Maar dat werd bereikt door de manier waarop Liberty Media de sport benaderde, ze wilden dat alle tien teams commercieel konden overleven. Dus we hebben een goede show en niemand heeft het moeilijk', concludeert Steiner tevreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws