Strijd tussen Leclerc en Vettel: 'Dat is men bij Ferrari niet gewend' Formule 1
Formule 1

Strijd tussen Leclerc en Vettel: 'Dat is men bij Ferrari niet gewend'

Strijd tussen Leclerc en Vettel: 'Dat is men bij Ferrari niet gewend'

Volgens oud WEC-coureur en Le Mans-winnaar Ho-Pin Tung ligt het team van Ferrari momenteel in een tweestrijd. Of de focus alvast richting 2020 leggen en de strijd om de derde plek in het constructeurskampioenschap aan Red Bull Racing laten, of de aandacht op dit seizoen richten met het risico op eenzelfde achterstand in 2020 als begin dit seizoen. Tung analyseert deze situatie in gesprek met Formule1.nl.

Volgens Tung valt de prestatie van Ferrari na de winterstop te prijzen. Voor de winterstop lag de Scuderia namelijk een straatlengte achter op Mercedes en moest men ook regelmatig voorrang verlenen aan Red Bull Racing. Na de winterstop werd er echter regelmatig gewonnen, iets wat volgens Tung onder andere aan goed bandenmanagement en een nieuw upgrade ligt. Echter vraagt Tung om ook stil te staan bij individuele prestaties op de baan. 'De rivaliteit tussen Charles Leclerc en Sebastian Vettel heeft volgens mij zeker geholpen. De strijd tussen die twee maakt het team beter, los van de prestaties in Maranello', zo meent hij.

Frictie

Dat de strijd tussen de twee kemphanen ook de nodige frictie met zich meebrengt heeft dit seizoen wel bewezen. Zo hadden beide coureurs het aan de stok over een slipstream tijdens de kwalificatie in Monza en ontstond er in Sochi weer een vervelende situatie met teamorders tot gevolg. 'Dit duo heeft en beetje schijt aan alles en dat zijn ze bij Ferrari niet gewend'. Toch geeft de Nederlandse analist ook credits aan teambaas Antonio Binotto die sinds dit jaar pas leiding geeft aan de Scuderia en daarmee een echter vuurdoop onderging. 'Die afspraak in Rusland waarbij beide coureurs na de start weer van positie wisselden komt echt af van een engineer. Die willen namelijk altijd alles van tevoren beredeneren, berekenen en plannen', meent Tung.

Focus?

Volgens Tung zijn de kwaliteiten van Binotto op het gebied van engineering juist positief voor Ferrari, want de Formule 1 bevindt zich in een tijd waarin alles ingewikkelder is dan ooit met alle reglementswijzigingen die eraan zitten te komen. 'In die zin kan het zomaar dat Ferrari juist een hele goede keuze heeft gemaakt. Als technisch directeur ben je tegenwoordig bovendien al een soort manager en dat gaat gezien de prestaties van Ferrari sinds de winterstop de goede kant op', denkt Tung.

De Nederlander denkt dat de progressie van Ferrari ook ergens bij de concurrentie gezocht kan worden. 'Gedeeltelijk komt die progressie ook omdat Mercedes zo dominant is in het kampioenschap en ik denk dat zij de focus al gedeeltelijk verlegd hebben naar 2020. De focus zal in Maranello voorlopig nog op 2019 liggen omdat men nog in een strijd verwikkeld is met Red Bull Racing voor de derde plek in het constructeurskampioenschap', sluit Tung af. (Foto: Ferrari F1 Media)Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws