Szafnauer: 'Red Bull heeft een seconde gewonnen met hoge rake' Formule 1
Formule 1

Szafnauer: 'Red Bull heeft een seconde gewonnen met hoge rake'

Szafnauer: 'Red Bull heeft een seconde gewonnen met hoge rake'

Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer denkt dat de teams die een hoge 'rake' hebben op de bolide een groot voordeel hebben. Hij zag dat zijn team moeite had om teams als Red Bull en AlphaTauri bij te houden, dat terwijl het team een paar maanden geleden nog op eigen kracht zegevierde op het circuit van Bahrein. Volgens de teambaas komt dit door de 'nieuwe' reglementen.

De reglementen voor dit seizoen zijn voor een groot deel hetzelfde gebleven, maar er zijn toch een aantal fundamentele dingen veranderd. Zo moesten teams een groot deel van de vloer inleveren, wat voor de auto's met een lage 'rake' een nadrukkelijk nadeel betekent. '

Toen wij vorig jaar op dezelfde layout reden, waren we op weg naar het podium. Dat deden we toen op eigen kracht. We zijn nu niet in de buurt gekomen van die prestatie en dat is een direct gevolg van de nieuwe reglementen van dit jaar', legt Szafnauer uit aan Motorsport.com. 'Als je kijkt naar de kwalificatietijden zie je dat teams met meer 'rake' een seconde hebben gewonnen ten opzichte van teams met minder rake.'

Aston Martin kan niet overstappen naar hoge 'rake'

Het is voor het team uit Silverstone een gevoelige tik. Het team wilde juist graag voortborduren op de sterke prestaties van het afgelopen jaar. Daarnaast wilde het team ook meer cachet gaan geven aan het team, met de komst van Sebastian Vettel. 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld met dit resultaat. Ik ben zeker niet blij voor de vijfhonderd mensen die aan deze bolide hebben gewerkt, voor de coureurs en voor onze sponsoren. Dat gezegd hebbende gaan we nu aan de slag om onszelf te verbeteren en de achterstand te verkleinen', gaat Szafnauer verder.

Toch zal het niet gemakkelijk worden, het team kan namelijk niet zomaar overstappen op een nieuwe filosofie. 'Zelfs als we willen overstappen, gaat dat dit jaar niet lukken. Dat komt doordat de ophanging gehomologeerd is, daardoor mogen we daar niets meer aan doen', legt de teambaas uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws