Tanabe strijdvaardig: 'We moeten het resultaat maximaliseren' Formule 1
Formule 1

Tanabe strijdvaardig: 'We moeten het resultaat maximaliseren'

Tanabe strijdvaardig: 'We moeten het resultaat maximaliseren'

Red Bull Racing en Max Verstappen willen sterk terugkomen in Qatar na een teleurstellend resultaat tijdens de Grand Prix van Brazilië. Dit weekend reist het Formule 1-circus voor het eerst in de geschiedenis af naar het Losail Circuit. Motorfabrikant Honda voorspelt vooral een druk weekend voor de teams van Red Bull en AlphaTauri. 'We moeten snel de juiste setup weten te vinden om zoveel mogelijk kilometers te maken.'

Na de eerste race van het seizoen, die werd verreden in Bahrein, is de Formule 1 weer terug in het Midden-Oosten. Net zoals de race in Bahrein zal ook de Grand Prix van Qatar verreden worden onder het kunstlicht van de grote lichtmasten. De race op het Losail Circuit zal het einde markeren van de triple header, maar tegelijkertijd ook het begin van de races in de Golfstaten inluiden. Honda hoopt de triple header positief af te sluiten.

'De race op Interlagos was voor beide teams teleurstellend', begint Toyoharu Tanabe bij Honda Racing. 'We moeten ons nu focussen op de race in Qatar. Ondanks dat de setting van de race op het Losail Circuit overeenkomt met de meeste races in het Midden-Oosten, is het circuit nog onbekend terrein voor ieder team. Met 5,4 kilometer ook gelijk één van de langste circuits op de kalender dit jaar, waarbij de meeste bochten in hogere versnellingen genomen worden.'

'Zo snel mogelijk setup optimaliseren'

Nu de sport zich neer zal strijken op onbekend terrein, zullen de vrije trainingen van vrijdag en zaterdag extra belangrijk zijn. De teams hebben alleen data kunnen verzamelen van de simulator, maar niets gaat boven de data die de coureurs kunnen geven op de daadwerkelijke baan. 'We moeten zo snel mogelijk de setup optimaliseren, zodat we veel data met de rijders op het circuit kunnen vergaren. Het zal een druk weekend worden voor de ingenieurs en monteurs, maar we willen ons resultaat maximaliseren', besluit Tanabe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws