Szafnauer doet boekje open: Piastri in 2023 in F1, verlenging Alonso kwestie van tijd Formule 1
Formule 1

Szafnauer doet boekje open: Piastri in 2023 in F1, verlenging Alonso kwestie van tijd

Szafnauer doet boekje open: Piastri in 2023 in F1, verlenging Alonso kwestie van tijd

Otmar Szafnauer heeft een boekje opengedaan over het aanstaande Formule 1-debuut van Oscar Piastri en de mogelijke contractverlenging van Fernando Alonso bij Alpine. Szafnauer bevestigt namelijk dat Piastri, de regerend Formule 2-kampioen, volgend seizoen in de Formule 1 debuteert.

Bij welk team de Australische Alpine-junior zal rijden, laat Szafnauer niet weten. Wel is het antwoord op de vraag of Piastri volgend jaar in de Formule 1 rijdt stellig: 'Ja.' Naar verluidt vervangt hij Nicholas Latifi bij Williams. Of dat dit seizoen al kan gebeuren? 'Ik heb die geruchten gehoord, maar ik kan de toekomst niet voorspellen', aldus Szafnauer.

Alonso en Alpine waarschijnlijk ook in 2023 een combinatie

De teambaas van Alpine gaat vervolgens in op de vraag of Alonso ook volgend seizoen voor het Franse team uitkomt. Szafnauer laat eerst weten hoe hij over de tweevoudig kampioen denkt: 'Ik zat hier vorig jaar niet, maar we streden tegen hem. Hij heeft een stap vooruit gezet, hij is nog steeds geweldig. Hij komt snel op gang. We zijn hier al een tijdje niet geweest, maar ik ben ervan onder de indruk hoe snel hij was.'

Alonso beschikt momenteel over een aflopen contract en zou zijn opties kunnen bekijken. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat de Spanjaard zijn handtekening zet onder een vernieuwde overeenkomst met Alpine. Szafnauer schijnt zijn licht op de kwestie: 'Dat is een heel goede vraag voor de toekomst, laten we er richting de zomerpauze verder over praten.'

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws