Update | Horner overziet shakedown Verstappen en Pérez; waarschijnlijk ook aanwezig bij presentatie RB20 Formule 1
Formule 1

Update | Horner overziet shakedown Verstappen en Pérez; waarschijnlijk ook aanwezig bij presentatie RB20

Update | Horner overziet shakedown Verstappen en Pérez; waarschijnlijk ook aanwezig bij presentatie RB20

Volgens Sky Sports-journalist Craig Slater zal het nog wel een tijdje kunnen duren voordat er een beslissing wordt genomen over de toekomst van Christian Horner bij Red Bull Racing. In een korte update bij Sky Sports geeft de Brit aan dat hij heeft begrepen dat het een lang proces zou kunnen worden en dat er op korte termijn waarschijnlijk geen uitspraak verwacht hoeft te worden.

Afgelopen maandag bracht De Telegraaf plotseling het nieuws dat Red Bull een onafhankelijk onderzoek heeft ingesteld naar Horner. De teambaas van Max Verstappen wordt namelijk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en daar zou bewijs voor zijn. Op vrijdag stond een gesprek met een onafhankelijke advocaat gepland, maar wie meer nieuws had verwacht, zal nog even geduld moeten hebben.

Red Bull neemt volgens Slater de tijd om tot een zo eerlijk mogelijke conclusie te komen. Het eerste gesprek, dat op vrijdag plaatsvond, zou zelfs een achttal uren in beslag hebben genomen. 'Horner zit al sinds 10:00 uur in deze meeting. Ik verwacht dat het rond 18:00 uur afgelopen zal zijn', zei hij in een update bij Sky Sports op het moment dat het gesprek nog gaande was. 'Over een veertigtal minuten van nu dus. Dit is het eerste gesprek dat hij over het voorval heeft sinds we van de zaak afweten. Horner heeft vandaag meer details over de aanklacht gekregen.'

Uitkomst onderzoek niet op korte termijn verwacht

Slater stelt dat Red Bull de informatie zorgvuldig beoordeelt en dat er naar alle waarschijnlijkheid voorlopig nog geen duidelijkheid over de toekomst van Horner zal komen. 'Ik denk niet dat er voor het einde van de dag een uitkomst is. Ik heb begrepen dat dit wel eens een lang proces zou kunnen worden. Red Bull presenteert volgende week donderdag de nieuwe bolide en het zou wel eens zo kunnen zijn dat het onderzoek ook na deze datum nog verdergaat. Misschien zelfs wel tot na de start van het voorseizoen', zegt de journalist. 'Ze willen het op de correcte manier doen. Ze willen de zaak voor beide partijen zo grondig en eerlijk mogelijk afhandelen', aldus Slater.

Update 13:21u (13/02) | Horner overziet shakedown Verstappen en Pérez; waarschijnlijk ook aanwezig bij presentatie RB20

Christian Horner is 'gewoon' aanwezig bij de shakedown van Red Bull Racing op het circuit van Silverstone, meldt De Telegraaf. Er loopt momenteel een onafhankelijk onderzoek tegen de teambaas van de Oostenrijkse renstal. Hiervoor ging de Brit vrijdag in gesprek met een onafhankelijk advocaat, maar het kan nog wel weken duren voordat er een rapport ligt. De kans is dus groot dat Horner ook gewoon bij de presentatie van de RB20 is aankomende donderdag.

Max Verstappen heeft op dinsdagochtend een deel van de shakedown van Red Bull verzorgd. In de middag zal het de beurt zijn aan teamgenoot Sergio Pérez. Deze activiteiten worden allemaal overzien door Horner, die onderzocht wordt wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag. Het was dus de vraag of hij zich bezig zou houden met de activiteiten van de Oostenrijkse renstal. Donderdag staat immers ook de launch op het programma, maar volgens Erik van Haren is de teambaas aanwezig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws