Hamilton neemt het op voor W Series: 'We kunnen meer doen om die meiden te ondersteunen' Formule 1
Formule 1

Hamilton neemt het op voor W Series: 'We kunnen meer doen om die meiden te ondersteunen'

Hamilton neemt het op voor W Series: 'We kunnen meer doen om die meiden te ondersteunen'

Lewis Hamilton is van mening dat er meer gedaan kan worden om vrouwen, die actief zijn in de W Series, meer kansen te bieden. Volgens de Brit wordt er nu nog te weinig gedaan om ze te ondersteunen, en een opstap naar de Formule 3 of de Formule 2 lijkt nog steeds ver weg. De klasse heeft juist als doel om vrouwen te kunnen betrekken bij de autosport.

'Ik volg de W Series al het hele jaar en de laatste paar jaar', begint Hamilton in gesprek met Motorsport.com. In de paddock heeft de zevenvoudig wereldkampioen gesproken met verschillende vrouwen die actief zijn in de klasse. 'Ik wilde proberen om daarheen te gaan en jonge, inspirerende vrouwen daar te zien. Ik heb hun races tussen de sessies door bekeken, en zelfs op de zondag heb ik hun race in Hongarije bekeken, dus ik wilde er echt naartoe.'

'Wij als sport moeten veel meer doen'

Het is alweer het derde seizoen dat de W Series worden gehouden, waaraan alleen dus vrouwen mee kunnen doen. 'Voor hen vind ik het echt geweldig dat we de W Series hebben, maar wij als sport moeten veel meer doen voor jonge meisjes die in de sport stappen en voor deze vrouwen, als er geen progressie is vanuit daar, vanuit de W Series', zo is Hamilton van mening.

'Het duurt nu al drie jaar, dus we moeten echt proberen om iets te creëren', gaat de Mercedes-coureur verder. 'Als je dat wint, promoveer je dan naar de Formule 2 of wat het ook moge zijn?' Jamie Chadwick is bezig om haar derde wereldtitel binnen te slepen, en dus vindt Hamilton het tijd worden om haar verder te helpen. 'We kunnen absoluut veel meer doen om die meiden te ondersteunen', zo besluit hij.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws