Update III | Geen vervanger voor GP China: aankomend F1-seizoen telt 23 races Formule 1
Formule 1

Update III | Geen vervanger voor GP China: aankomend F1-seizoen telt 23 races

Update III | Geen vervanger voor GP China: aankomend F1-seizoen telt 23 races

De Grand Prix van China gaat ook in 2023 niet door, zo maakt de Formule 1 vrijdagmiddag bekend. De aanhoudende coronamaatregelen in het land maken het onmogelijk voor de sport om het land na langdurige aanwezigheid nu wel aan te doen.

Op de officiële site van de koningsklasse van de autosport wordt gemeld dat er momenteel gekeken wordt naar vervangende opties voor de race die oorspronkelijk op het Shanghai International Circuit zou worden verreden. Zekerheid over de kanshebbers kan de Formule 1 vooralsnog niet bieden, maar een Grand Prix in Portugal is al meermaals genoemd als mogelijke vervanger.

De Grand Prix van China stond in 2023 gepland voor 16 april, wat twee weken na de Grand Prix van Australië zou zijn geweest en twee weken voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Formule 1 zegt in de nabije toekomst een update te willen geven over de vervanging van het evenement. Wel wordt er gekeken naar verschillende opties ter vervanging.

Hamilton wint laatste GP China voordat corona roet in eten gooit

In 2019 werd de laatste Grand Prix van China, die al sinds 2004 op de kalender staat, verreden. Die werd destijds gewonnen door Lewis Hamilton, voor Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Dat was tevens de duizendste Grand Prix ooit. Max Verstappen werd vierde. De afgelopen drie seizoenen werd er niet gereden door de aanhoudende coronacrisis in het land. Ook voor 2023 is dat de spelbreker.

Update 8:25u (28/12) | 'Versoepeling coronamaatregelen in China deert niet, Portimão waarschijnlijk vervanger'

Begin december is er een definitieve streep gegaan door de Grand Prix van China in 2023 en de versoepeling van de coronamaatregelen in dat land gaat daar niks aan veranderen. Wel is de Formule 1 nog altijd op zoek naar een vervanger. De race zou dan moeten plaatsvinden in de maand april en de belangrijkste gegadigde om de Grand Prix te organiseren is Portimão. In 2022 stond de Grand Prix van Portugal niet op de kalender, maar het is dus realistisch dat de Formule 1 terugkeert naar het Zuid-Europese land in 2023.

Update II 13:00u (02/01) | 'Gesprekken tussen organisatoren en F1 geopend om GP China terug te laten keren op 2023-kalender'

De promotors van de Grand Prix van China willen alsnog de race op de Formule 1-kalender hebben voor 2023, weet Motorsport.com. De race werd van de kalender gehaald vanwege de aanhoudende coronamaatregelen in het land, maar deze zijn in de loop der tijd versoepeld. Hierdoor zijn grotere evenementen ook weer mogelijk. Logistiek gezien zal een mogelijke terugkeer van de Grand Prix van China geen problemen opleveren, het is echter de vraag of de sport nu kiest voor de race in Azië of voor een mogelijke Grand Prix in Portugal.

Update III 13:15u (17/01) | Geen vervanger voor GP China: aankomend F1-seizoen telt 23 races

De Formule 1 zal geen vervanger aanwijzen voor de weggevallen Grand Prix van China. Dat maakt de sport op dinsdag bekend via zijn officiële kanalen. Enkele namen werden genoemd als mogelijke vervanger van de race in Azië en lang leek het er ook op dat er gewoon 24 races verreden zouden worden dit jaar. Het aantal zal nu dus op 23 Grands Prix blijven staan en er zal voor de rest ook niet geschoven worden met de rest van de kalender.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws