Coulthard snapt standpunt F1-teams omtrent intrede Andretti: 'Het beïnvloedt je eigen waarde' Formule 1
Formule 1

Coulthard snapt standpunt F1-teams omtrent intrede Andretti: 'Het beïnvloedt je eigen waarde'

Coulthard snapt standpunt F1-teams omtrent intrede Andretti: 'Het beïnvloedt je eigen waarde'

David Coulthard snapt waarom de teams in de Formule 1 voorlopig nog terughoudend zijn voor de intrede van Andretti Autosport. De Amerikaanse renstal heeft met Cadillac al een fabrikant aan boord gekregen, maar het team kan nog niet rekenen op de steun vanuit de teams. Coulthard denkt dat de huidige Formule 1-renstallen de waarde nog niet zien van een elfde team op de grid. Bovendien denken deze teams dat hun eigen waarde zal dalen als er een nieuw team toetreedt tot de Formule 1.

Ondanks het tegengas van de teams staat de FIA wel open voor een intrede van Andretti. 'We zullen zien wat het bestuursorgaan en de teams onderling uitwerken', begint Coulthard tegen PlanetF1. 'Maar op dit moment zijn we in die politieke manoeuvreerfase. Mensen worstelen ermee.' De Schot weet dat Andretti echt alle zaken op orde moet hebben om een intrede te realiseren. 'Om de sport binnen te komen is één ding, maar om succesvol te zijn, kost veel tijd, veel toewijding en veel menselijke arbeid. Dus geld is niet genoeg.'

In het verleden stonden er vaak meer dan tien teams op de Formule 1-grid. Coulthard kan zich herinneren dat enkele renstallen door de mand vielen. 'Ik heb een tijd meegemaakt waarin er op bepaalde momenten meer teams waren en misschien waren er toen twee of drie van hen echt heel zwak qua prestaties. Meer auto's moeten goed zijn voor het spektakel, maar de realiteit is dat elke sporter hard heeft gewerkt voordat ze ooit betaald werden'

Coulthard: 'Snap waarom de teams enigszins terughoudend zijn'

Waar Mohammed Ben Sulayem veel kritiek heeft op de teams, begrijpt Coulthard het standpunt vanuit de Formule 1. De oud-coureur haalt Red Bull Racing aan als voorbeeld. 'Ik begrijp waarom de teams enigszins terughoudend zijn. Red Bull heeft twee Formule 1-teams. Ik denk dat het een ongelooflijk verhaal van investering en visie is als je kijkt naar wat ze in de afgelopen twintig jaar hebben gedaan. Dus als je al dat geld hebt geïnvesteerd en dan komt er gewoon een ander team binnen zonder hun investering te hebben gedaan, dan beïnvloedt dat je waarde', aldus Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws