Update | Organisatie GP Spanje: 'Alles gaat door zoals gepland' Formule 1
Formule 1

Update | Organisatie GP Spanje: 'Alles gaat door zoals gepland'

Update | Organisatie GP Spanje: 'Alles gaat door zoals gepland'

De Formule 1 houdt er serieus rekening mee dat de Spaanse Grand Prix dit jaar alsnog niet door kan gaan, zo meldt Auto, Motor und Sport. Het aantal coronabesmettingen in Catalonië, waar het Circuit de Barcelona-Catalunya ligt, neemt fors toe. Een extra race op Silverstone zou een optie zijn om het eventuele gat op te vullen.

De Grand Prix van Spanje staat nu nog gepland voor 16 augustus en zou direct volgen na het tweeluik op Silverstone. In de regio waarin het Catalaanse circuit ligt, loopt het aantal coronabesmettingen echter fors op. Sommige steden zijn al in lockdown geplaatst en ook voor hoofdstad Barcelona is dat een optie.

Zodoende houdt de Formule 1 er ernstig rekening mee dat een race daar niet door kan gaan. Een derde race op Silverstone wordt genoemd als vervangende GP, omdat dat het makkelijkst te realiseren is. Het Formule 1-circus is, in de weken voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje, immers al in Groot-Brittannië en zou daar dus een week aan vast kunnen plakken. De kans dat er binnen het paddock dan ook nieuwe coronabesmettingen plaatsvinden, is niet groot.

Hockenheim als vervanger?

Ook de Hockenheim wordt als eventuele vervangende locatie genoemd. Organisatorisch zou het circuit binnen drie weken een evenement op poten kunnen zetten, maar de televisie-infrastructuur zou een probleem kunnen vormen. De bouw van een dergelijke infrastructuur, met bekabeling en al, zou een te groot obstakel vormen om op tijd een race te kunnen uitzenden.

'Triple header met Hockenheim, Imola en Portimão staat nog'

Zoals enkele weken geleden al gemeld lijkt het erop dat er in oktober drie weken achter elkaar gereden gaat worden op de Hockenheim, Imola en Portimão. Alhoewel het eerstgenoemde circuit dus ook een optie zou zijn om de Spaanse GP in augustus te vervangen, staat het oktober-scenario er ook nog volgens AMuS.

In welke volgorde de drie races gereden zouden worden, is nog niet bekend. Portimão, gelegen in Portugal, zou kunnen fungeren als opener voor de zogeheten triple header, maar ook als afsluiter.

Update 19.00 uur (22/07)| Organisatie GP Spanje: 'Alles gaat door zoals gepland'

De Grand Prix van Spanje gaat vooralsnog door, zo meldt een woordvoerder van de organisatie aan Autosport. Het aantal coronabesmettingen in Catalonië loopt flink op en enkele steden zijn al (deels) in lockdown geplaatst, maar dat is geen reden om een streep door de GP van Spanje te zetten.

Het circuit ligt echter buiten de lockdown-omgeving en zodoende zou de race dus 'gewoon' door kunnen gaan. 'Alles gaat door zoals gepland', zegt een woordvoerder. 'We zijn niet geraakt door de maatregelen. Alles wordt goed gecontroleerd in samenwerking met de Formule 1, de FIA en de protocollen van het circuit zelf. Die zijn erg streng.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws