Update |  Stoelendans bij FIA duurt voort: volgende kopstuk vertrekt bij bestuursorgaan Formule 1
Formule 1

Update | Stoelendans bij FIA duurt voort: volgende kopstuk vertrekt bij bestuursorgaan

Update |  Stoelendans bij FIA duurt voort: volgende kopstuk vertrekt bij bestuursorgaan

De F1-structuur van de FIA staat mogelijk op het punt om opnieuw te worden ingedeeld, waarbij de sportdirecteur Steve Nielsen zijn functie zal verlaten voor de start van het seizoen 2024 vanwege frustratie met de manier waarop de F1-operaties werden geleid. Er is echter nog geen officiële bevestiging van de FIA gekomen, maar het vertrek van Nielsen lijkt definitief te zijn.

Nielsen werd aan het begin van 2023 in zijn functie gezet, na een lange carrière bij verschillende teams, waaronder Lotus, Tyrrell, Benetton, Williams en AlphaTauri. Hij werkte nauw samen met F1-wedstrijddirecteur Niels Wittich en was bij de FIA verantwoordelijk voor alle sportieve zaken in de F1, inclusief de ontwikkeling van race control en het op afstand bediende operatiecentrum, evenals toekomstige updates van de sportieve reglementen. Echter, na een uitdagend jaar voor de FIA, die te maken kreeg met kritiek over verschillende kwesties, waaronder track limits en de leiderschapsstijl van president Mohammed ben Sulayem, hebben hooggeplaatste bronnen , waaronder Motorsport.com, aangegeven dat Nielsen heeft besloten om niet door te gaan.

Er zijn suggesties dat hij gefrustreerd was geraakt door de manier waarop de F1-operaties werden geleid en de richting waarin de zaken zich ontwikkelden. Hoewel bronnen hebben aangegeven dat het vertrek van Nielsen definitief is, is er geen officiële verklaring van de FIA over deze kwestie, noch enige indicatie van mogelijke veranderingen binnen haar F1-operaties. Het vertrek van Nielsen, wanneer bevestigd, zou een groot verlies kunnen zijn voor de sportfederatie, aangezien zijn enorme ervaring van onschatbare waarde was bij het helpen van verbeteringen, en hij was zeer gerespecteerd onder de teams in de paddock. Nielsen maakte deel uit van een uitgebreid F1-team binnen de FIA dat opereerde onder leiding van single seater director Nikolas Tombazis.

Ben Sulayem was lyrisch over Nielsen

Bij de aanstelling van Nielsen geloofde FIA-president Ben Sulayem dat zijn benoeming significant was om de organisatie vooruit te helpen. 'We hebben veel tijd en moeite gestoken in het doorvoeren van significante, goed geïnformeerde veranderingen in ons Formule 1-team om de juiste structuur met de juiste mensen te creëren voor het toezicht op de toekomstige regelgeving van de sport', zei de Emirati destijds. 'Door mensen binnen onze organisatie te ontwikkelen en te versterken, evenals expertise en ervaring van buitenaf aan te trekken, ben ik ervan overtuigd dat we in de best mogelijke positie verkeren om samen met onze partners bij het FOM en de Formule 1-teams vooruit te gaan.'

Update 13:55 (08/01) | Stoelendans bij FIA duurt voort: volgende kopstuk vertrekt bij bestuursorgaan

Het volgende kopstuk bij de FIA gaat zijn post verlaten. De technisch directeur van de single seaters, Tim Goff, heeft besloten op zijn positie bij het bestuursorgaan te verlaten. Dit komt twee weken na het vertrek van Steve Nielsen, waarvoor de FIA al een vervanger heeft gevonden. Tim Maylon zal aan de slag gaan als sportief directeur van de FIA. De BBC meldt dat Goff naar alle waarschijnlijkheid aan de slag zal gaan bij één van de Formule 1-teams. Goff heeft een verleden bij het team van McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws