Update | Verstappen over Drive to Survive: 'Nu meer een soort Keeping up with Formula 1' Formule 1
Formule 1

Update | Verstappen over Drive to Survive: 'Nu meer een soort Keeping up with Formula 1'

Update | Verstappen over Drive to Survive: 'Nu meer een soort Keeping up with Formula 1'

Stefano Domenicali suggereert dat hij met onder meer Max Verstappen gaat praten over het feit dat coureurs niet deelnemen aan de Netflix-serie 'Drive to Survive'. Verstappen gaf al eerder aan dat hij zich niet kon vinden in de neppe verhaallijnen die gecreëerd worden in de serie, en dat hij daarom weigerde interviews af te geven. De Formule 1-CEO wil hier een 'constructief gesprek' over voeren.

'Dat Netflix voor een toename van kijkers gezorgd heeft, staat vast. Het effect is exceptioneel. Het is begrijpelijk dat daar een zekere mate van drama aan vastzit om interesse te creëren, en in dat opzicht zijn er thema's die wellicht opnieuw gedefinieerd moeten worden', zo opent de Italiaan in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Verstappen niet in Drive to Survive

De populariteit van de Netflix-show neemt toe, maar een van de grootste sterren, Verstappen, verschijnt niet op het witte doek. Dat is een probleem dat Domenicali aan lijkt te willen pakken. 'Als een coureur weigert deel te nemen omdat hij het niet eens is met hoe hij geportretteerd wordt in de show, dan gaan we daar constructief over praten. 'Vertel ons hoe je gezien wil worden, dan vinden we wel een manier.''

'Netflix-managers hebben al meetings met de teams. Het is een kwestie van cultuur en taal. Als je de Amerikaanse markt wil bereiken, moet je hun taal spreken. Daar moeten we ons dus aan aanpassen, zonder iemand op zijn tenen te trappen', concludeert de voormalig Ferrari-leider, die momenteel aan het roer staat van de koningsklasse. Hij wil de Nederlander dus meekrijgen in de Netflix-hype.

Update 13.15u (25/03) | Verstappen houdt voet bij stuk over Netflix: 'Het is gewoon niks voor me'

Max Verstappen is enigszins teruggekomen op zijn kritiek op de Netflix-serie Drive to Survive, maar geeft aan nog steeds niet mee te willen werken. Hij stoort zich eraan dat er verhaallijnen gefabriceerd worden in de show, en vermoedelijk gaat ook een hartig woordje met Formule 1-CEO Stefano Domenicali daar geen verandering in brengen.

'Ach ja, het is ook weer iets extra's om te doen. We hebben al zoveel media-verplichtingen', zo reageert hij op het nieuws dat de Italiaanse Formule 1-topman met de coureurs in gesprek wil die weigeren voor de camera's te verschijnen. Het feit dat de coureurs niet zo geportretteerd worden als ze werkelijk zijn, daar stoort Verstappen zich nog steeds aan, al zag hij dit in seizoen 4 in mindere mate. 'Ik zag het nu in het begin wel, maar later zakte het weg.'

'Het is nu meer Keeping up with Formula 1, als je begrijpt wat ik bedoel', vervolgt hij grappend, refererend naar de serie Keeping up with the Kardashians, een realityshow waarin de familie Kardashian gevolgd wordt. Hoewel de verhaallijnen van het vierde seizoen dichter bij de waarheid liggen, is het niet voldoende om de Red Bull Racing-coureur te overtuigen. 'Het is gewoon niks voor me.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws