Vandoorne bewondert groei Verstappen en Red Bull: 'Die titel is dan ook volledig verdiend' Formule 1
Formule 1

Vandoorne bewondert groei Verstappen en Red Bull: 'Die titel is dan ook volledig verdiend'

Vandoorne bewondert groei Verstappen en Red Bull: 'Die titel is dan ook volledig verdiend'

Stoffel Vandoorne kwam Max Verstappen tegen enkele dagen nadat hij de wereldtitel behaalde. Verstappen gaf volgens Vandoorne aan dat hij in zijn Formule 1-carrière nog nooit last heeft gehad van druk, maar dat hij de druk in Abu Dhabi 2021 wel degelijk gevoeld heeft. Ook denkt Vandoorne dat Lewis Hamilton niet met pensioen gaat, maar in 2022 sterker dan ooit weer terugkeert naar de grid.

De Belg doet zijn verhaal over de ontmoeting met Verstappen bij RTBF. Vandoorne woont in Monaco en de Red Bull Racing-coureur ook. Zodoende kwamen ze elkaar tegen op straat. 'Een paar dagen nadat hij de titel behaald had, zag ik hem', stelt de Formule E-coureur, die onder contract staat bij Mercedes. 'Hij gaf toe dat hij doorgaans van druk geen last heeft, maar dat hij tijdens die laatste race wel degelijk de druk voelde. Het was heel intens.'

'Hij was ontzettend blij, want hij heeft heel erg veel opgegeven om tot die titel te komen. Hij verdient het dan ook volledig als je kijkt naar de stappen die hij, en Red Bull, gezet hebben. Kijk eens naar Max' seizoen, hij heeft drie keer ongelukkig punten verloren. Was dat niet het geval geweest dan was hij eerder al kampioen geworden', vervolgt de topcoureur die een reserverol vervult bij het team van Hamilton. De wereldtitel van Verstappen vindt hij dan ook meer dan verdiend.

Vandoorne ziet fantastisch F1-seizoen

Vandoorne denkt dat Hamilton in de laatste race onterecht de wereldtitel verloren heeft, maar weet dus dat Verstappen deze eigenlijk al eerder veilig had moeten stellen. Ook is hij van mening dat Mercedes aan het begin van het seizoen niet voldoende snelheid had en daarmee zichzelf in de voet schoot. Al met al spreekt Vandoorne van een waanzinnig Formule 1-seizoen. 'We hebben een van de beste Formule 1-jaren ooit ervaren', vindt hij.

'Elk weekend was het weer Verstappen tegen Hamilton. Dat zij elkaar elk weekend tegenkwamen, vormde een geweldig verhaal. Iedereen had het erover en de druk is dan ook zeer te begrijpen. Ze presteerden dit jaar buitenaards en verdienden beiden die titel', benadrukt de voormalige Formule 1-coureur. Enkele jaren hield Vandoorne het uit bij McLaren, maar aan Fernando Alonso kon hij destijds niet tippen.

'Hamilton komt sterker dan ooit terug'

Waar Verstappen de titel won, liep Hamilton deze logischerwijs mis op het Yas Marina Circuit. Over het jaar van de zevenvoudig wereldkampioen heeft zijn collega het volgende te zeggen: 'Hamilton paste halverwege het seizoen zijn aanpak aan. Hij merkte dat er steeds meer aanvaringen plaatsvonden. Hij wist precies tegen wie hij het opnam, en paste zich daaraan aan.'

'Hij heeft niets op social media geplaatst na de race en ik denk dat hij zich verschrikkelijk voelt over de manier waarop hij de titel verloren heeft, zonder ook maar iets fout te doen in de race. Het zal lastig worden om de nederlaag te accepteren, maar hij wil dat record breken. Ik denk dat hij alleen nog maar sterker terugkomt', concludeert de Belgische topcoureur. Vandoorne verwacht dus zeker niet dat Hamilton de handdoek in de ring gooit na de verloren wereldtitel van 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws