Vasseur ziet het alle kanten opgaan: 'Ik denk dat Norris vandaag de beste pace had' Formule 1
Formule 1

Vasseur ziet het alle kanten opgaan: 'Ik denk dat Norris vandaag de beste pace had'

Vasseur ziet het alle kanten opgaan: 'Ik denk dat Norris vandaag de beste pace had'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is blij met het podium van Carlos Sainz, maar maakt zich tegelijkertijd zorgen om de prestaties van de auto. Na de update van Spanje zijn een aantal problemen teruggekomen en is de afstand naar Red Bull Racing weer groter dan verwacht. Vasseur weet echter niet of Red Bull of McLaren op dit moment de snelste auto heeft.

De gemengde gevoelens van Vasseur zijn makkelijk te verklaren: op vrijdag en zaterdag was Ferrari het vierde snelste team, op zondag hadden ze moeite om goed mee te komen, maar door het gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris, dat in tranen eindigde, belandde Sainz op het podium. Maar de Fransman weet ook: als dat niet was gebeurd, was Sainz gewoon vijfde geworden. Charles Leclerc had een weekend die hij het liefst zo snel mogelijk wil vergeten, hij zakte naar het achterveld na contact in de eerste ronde en wist geen punten te halen.

'Het is mooi om op het podium te staan, het is geen slecht weekend betreffende het klassement, maar er is wel enige frustratie', begint Vasseur tegenover Motorsport Italia. 'Tijdens het weekend waren we in de gelegenheid om beter werk te leveren en een beter resultaat te halen', zegt Vasseur. 'We hadden dat probleem met de motortemperaturen bij Charles tijdens de sprint. In de kwalificatie en ook in de race waren er een paar gelegenheden om beter werk te leveren. Over het algemeen was het toch een goed resultaat voor het team op zondag', denkt de Ferrari-teambaas.

Vasseur vestigt hoop op 'normaal weekend'

Vasseur rekent erop dat zijn team ambitieus zal zijn en vooruitblikt op het werk dat er te doen staat. Het update-pakket dat Ferrari meenam naar Barcelona sloeg in Spanje goed aan, maar in Oostenrijk kwam het gestuiter een beetje terug, en dat was niet de bedoeling. 'We hebben een goede stap kunnen zetten van vrijdag op zaterdag, maar het was niet voldoende', weet de Fransman. 'We moeten blijven pushen om beide auto's te laten strijden om de punten. Het zou een veel beter weekend zijn geweest met beide auto's vooraan, nu richten we ons op Silverstone. Het wordt een normaal weekend, en dat betekent dat we twee sessies op vrijdag zullen hebben om de afstelling van de auto goed te verzorgen.'

Het pakket dat ze in Spanje hebben geïntroduceerd leverde vooral op de aerodynamische gebieden van de auto performance op. Daar wil Ferrari op voortbouwen. 'Het incident van Charles was een race-indent, naar mijn idee', gaat Vasseur verder. Leclerc raakte Sergio Pérez bij de start en moest daarna zijn voorvleugel laten vervangen. 'Hij zat op dezelfde lijn met Pérez en Piastri, maar ik moet zeggen dat ik me meer op de race heb gefocust en het incident nog niet teruggekeken heb', besluit Vasseur. 'In Monaco waren wij de besten, zaterdag in de kwalificatie was dat duidelijk Max, en als ik naar zondag kijk, denk ik dat Norris de beste pace had. Het was een kwestie van bandenmanagement, omdat Max iets meer last had dan Lando.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws