Leclerc haalt uit naar Pérez: 'Heeft onze race volledig verpest' Formule 1
Formule 1

Leclerc haalt uit naar Pérez: 'Heeft onze race volledig verpest'

Leclerc haalt uit naar Pérez: 'Heeft onze race volledig verpest'

Charles Leclerc was niet blij met de opportunistische actie van Sergio Pérez in de eerste ronde. Bij de start van de race raakten de twee coureurs elkaar en toen was de voorvleugel dusdanig gehavend dat hij naar binnen moest voor een nieuwe. Vanaf dat moment zat praktisch niets mee en kon Leclerc ook niet in de punten terechtkomen. Een weekend om te vergeten.

De coureur die een maand geleden nog op de hoogste trede van het podium mocht staan in Monaco maakte in het thuisland van Red Bull Racing een weekend mee die hij zich liever niet meer zal willen herinneren. Het waren een rommelige paar dagen op de Red Bull Ring voor Leclerc, die tijdens de sprintkwalificatie stilviel in de pitstraat en dus geen tijd meer had om een ronde te klokken, en tijdens de kwalificatie te wijd ging in bocht tien. Hij hoopte nog wel in de punten te blijven tijdens de race, maar dat ging niet zo als gepland.

Bij de start raakte hij Pérez en moest hij een nieuwe neus komen halen. 'Ja, het heeft onze race volledig verpest. Ik denk dat het een race-incident was', geeft Leclerc aan bij Sky Sports. 'Maar ik denk ook dat Checo, bij het ingaan van de eerste bocht, weet dat drie auto's door bocht 1 nooit goed kan gaan. Ik bedoel, er was een gat, dus ik denk dat hij ervoor ging en hij had het volste recht om dat te doen, maar het was wel erg optimistisch en ik was gewoon een passagier met Oscar aan de buitenkant', zegt de Monegask.

Leclerc kan niets positiefs bedenken

Teamgenoot Carlos Sainz lag ondertussen in het voorveld maar kon niet vechten met Mercedes. In de slotfase van de race kreeg hij een podium cadeau omdat Max Verstappen en Lando Norris het met elkaar aan de stok kregen en schade reden. 'Het enige is dat we waarschijnlijk veel zullen leren van deze race, omdat we vandaag de tegenovergestelde set-up hadden. Carlos reed namelijk met heel andere afstellingen. En met de twee auto's in verschillende configuraties kunnen we van leren, maar verder niet veel', geeft Leclerc aan.

De Ferrari-coureur staat erom bekend dat hij erg kritisch op zichzelf kan zijn, maar in dit geval vond hij het niet zijn schuld en kon hij nergens heen met de twee bolides aan beide kanten. Hij probeert positief te blijven, maar het is nogal moeilijk, 'Het is goed om soms naar de positieve kanten te kijken als je door een moeilijke tijd gaat, als die er zijn. Maar in een weekend als dit, zie ik geen positieve kanten. Er zijn geen positieve punten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws