Hamilton zag kansen in rook opgaan door schade: 'Er zit een afdruk op de bolide' Formule 1
Formule 1

Hamilton zag kansen in rook opgaan door schade: 'Er zit een afdruk op de bolide'

Hamilton zag kansen in rook opgaan door schade: 'Er zit een afdruk op de bolide'

Lewis Hamilton zag teamgenoot George Russell de zege pakken in Oostenrijk, terwijl hij het zelf moet doen met een vierde plaats. De zevenvoudig wereldkampioen geeft na de race aan dat zijn auto beschadigd raakte en dat een podium toen onmogelijk werd. 'Er zit een afdruk op de zijkant van mijn bolide', geeft Hamilton aan op de website van Mercedes AMG F1.

'Van mijn kant was het niet mijn meest nette weekend', vertelt de Brit. 'Ik liep al vroeg schade op en dat heeft invloed gehad op mijn race, jammer genoeg.' Bij Formula1.com geeft hij nog iets meer openheid over het voorval. 'Ik denk dat Sainz en ik elkaar raakten', blikt hij terug op een incident aan het begin van de race. 'Dat denk ik', benadrukt hij dat hij het niet zeker weet. 'Er zit een afdruk op de zijkant van de bolide. Daarom ging ik ook wijd in de eerste bocht', legt de Mercedes-coureur uit.

Ondanks de teleurstelling, is hij blij voor zijn teamgenoot. 'Mijn felicitaties aan George en het team. Iedereen in Brackley en Brixworth verdient dit resultaat echt', prijst hij het volledige team van de Zilverpijlen. 'Ze hebben zo hard gewerkt om voor performance te zorgen en ons steeds verder naar voren te helpen. We hebben enorm ons best gedaan, dus een resultaat als dit is een verdiende beloning voor alle moeite', is Hamilton van mening.

Hamilton kijkt uit naar race op Silverstone

De Brit heeft zin in zijn thuisrace, die over een week plaatsvindt. 'We kijken nu vooruit, naar Silverstone. Het is zo'n speciaal weekend en ik kan niet wachten om alle fans daar te zien', vertelt de zevenvoudig wereldkampioen, die verwacht dat hij daar beter zal kunnen presteren dan in Oostenrijk. 'Het is een circuit dat ons hopelijk een stuk beter ligt dan Oostenrijk, dus we kijken wat we kunnen doen', sluit de coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws