Verstappen klaar voor Texaanse rodeo met Hamilton: 'Vergeven en vergeten, wij zijn ook mensen' Formule 1
Formule 1

Verstappen klaar voor Texaanse rodeo met Hamilton: 'Vergeven en vergeten, wij zijn ook mensen'

Verstappen klaar voor Texaanse rodeo met Hamilton: 'Vergeven en vergeten, wij zijn ook mensen'

Max Verstappen claimt dat de lucht wel is geklaard met titelrivaal en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton na de crashes tijdens zowel de Grand Prix van Groot-Brittaniƫ als Italiƫ. Beide coureurs kregen de schuld van ƩƩn van de twee incidenten van de stewards. Die incidenten hebben logischerwijs wat deukjes veroorzaakt in de relatie van de twee titelkandidaten, maar dat is niet langer van toepassing volgens de Nederlander.

Het publiek in de Verenigde Staten hoopt op een wilde Texaanse rodeo tussen beide. Verstappen claimt daar ook klaar voor te zijn, hij zegt dat er geen blijvend slechte band is tussen Hamilton en hemzelf. Ook niet nadat de Nederlander in Monza niet in het bijzonder heeft gecheckt hoe het met zijn concurrent ging na de crash en vice versa op het circuit van Silverstone.

'We zijn inderdaad een paar keer gecrasht en op die momenten waren we zeker niet blij met elkaar. Maar een paar races later zie je ons gewoon samen lachend in een persconferentie zitten en is er niks aan de hand, zo gaat het gewoon in het racen.' zegt de Limburger in een interview met PA Agency. 'Niemand staat te springen om te crashen met iemand maar het gebeurt gewoon. Zo gebeurde dat in het karten en in de Formule 1 verandert daar niks aan. We hebben allemaal wel onze momentjes met bepaalde personen, maar we zijn allemaal mensen. We vergeven en vergeten.'

Verstappen reageert op uitspraak Glock

Timo Glock sprak zich laatst positief uit over de Red Bull-coureur. Hij bewonderde zijn volwassenheid en claimde dat hij een paar jaar geleden de Brit wel een tik had kunnen verkopen na de crash in Monza. Verstappen reageert daarop: 'Ik ben ouder geworden en ik heb meer ervaring, dat klopt. Maar ik denk niet dat ik Lewis daadwerkelijk geslagen had. Met de tijd mee krijg je te maken met meer situaties en leer je ermee omgaan, dat is een natuurlijk proces. Ik ben dit jaar erg relaxed. Ik kan niet voor Lewis (Hamilton, red.) spreken, maar ik voel geen extra druk.'

Denk je dat Max Verstappen de Grand Prix van de Verenigde Staten wint? Zet in en krijg 2,40 keer je inzet terug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws