Update | Verstappen reageert op woorden Glock: 'Had Hamilton denk ik geen klap verkocht' Opinie
Opinie

Update | Verstappen reageert op woorden Glock: 'Had Hamilton denk ik geen klap verkocht'

Update | Verstappen reageert op woorden Glock: 'Had Hamilton denk ik geen klap verkocht'

Timo Glock is van mening dat Max Verstappen enorm gegroeid is als coureur in het huidige seizoen. De Nederlander stond tot enkele jaren geleden bekend als heethoofd, maar is die naam langzamerhand aan het kwijtraken. Dat is dan ook een van de redenen dat Lewis Hamilton de hete adem van de Nederlander wel degelijk in zijn nek voelt, hoewel dat niet altijd zo lijkt. De voormalig Formule 1-coureur geniet met volle teugen van de 2021-titelstrijd.

Glock opent zijn pleidooi over de twee titelkandidaten met een korte analyse van Hamiltons mentale gesteldheid. De Mercedes-coureur lijkt het allemaal onder controle te hebben, maar dat is volgens de Duitser beslist niet het geval: 'Hamilton toont de wereld nooit dat hij onder druk staat. Hij weet precies hoe hij kalm over moet komen. Maar hij weet ook dat wanneer hij de helm opzet, die druk er is. Hij heeft wel een manier gevonden om relaxed en koel over te komen.'

'Verstappen heeft uitstekend werk geleverd tot op heden. Hij heeft wat mij betreft een gigantische stap gezet, is veel rustiger geworden en is in vele opzichten veel meer gecontroleerd', vervolgt Glock, die in gesprek met SPORT1 de focus verlegt naar de Red Bull Racing-rijder. Hij ziet een totaal getransformeerde coureur die de stalen zenuwen heeft om een titelstrijd vol te houden tegen iemand met veel meer ervaring en die al zeven titels op zijn naam heeft staan.

Glock: 'Twee jaar geleden had hij in een situatie als de Monza-crash waarschijnlijk Hamiltons helm geopend en hem een tik verkocht. Nu laat hij het links liggen en denkt hij: veel succes met wegkomen.' Ook in de reactie van de Limburger op crashes met zijn Britse titelrivaal in 2021 is dus te merken dat de ongecontroleerde, door emotie gedreven rijder van de afgelopen jaren niet meer aanwezig is.

Red Bull en Mercedes maken het spannend

Glock, die in zijn carrière onder meer voor Jordan en Toyota uitkwam in de F1, vindt de huidige titelstrijd om je vinger bij af te likken: 'Dit kan niet beter. Ik ben heel erg benieuwd wie van de twee de langste adem heeft. Als je de foutmarge kan minimaliseren, zal dat je de titel op kunnen leveren. Voor de teams geldt dit ook.' Het zal in de slotfase van het jaar dus vooral een kwestie zijn van alles goed doen. Het team dat dat voor elkaar weet te krijgen, gaat er met de 2021-titel vandoor.

'Het is gaaf om eindelijk Mercedes eens onder druk van Red Bull te zien. Voor het huidige seizoen hadden ze altijd een vangnet. Dan kan je foutjes maken. Dat zit er nu niet meer in', concludeert hij. Mercedes zit niet meer in een positie waarin ze hoe dan ook die eerste plek naar zich toe trekken. Dat is dan ook precies wat voor de toegenomen druk bij titelverdediger Hamilton zorgt.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Update 17.00u (22/10) | Verstappen reageert op woorden Glock: 'Had Hamilton denk ik geen klap verkocht'

Max Verstappen kan zich niet vinden in de woorden van Timo Glock. De voormalige Formule 1-coureur stelde in een recent interview dat hij Lewis Hamilton een tik had verkocht, had een incident als Italië zich twee jaar geleden voorgedaan. Hoewel Verstappen toegeeft volwassener te zijn geworden in de afgelopen jaren, denkt hij niet dat hij destijds zo had gereageerd.

'Ik ben inderdaad ouder geworden en heb nu meer ervaring, maar ik had Hamilton nooit een klap verkocht', zo reageert hij op de woorden van de Duitser in gesprek met Independent. 'Je doet meer ervaring op en leert hoe je met bepaalde aspecten van de sport om moet gaan, dat is een natuurlijk proces', voegt hij daaraan toe. Hij was er twee jaar geleden dus zeker minder goed mee omgegaan dan nu, dat wel.

Verder geeft hij aan dat hij sowieso het hele jaar al niet fel reageert op gebeurtenissen op en naast het circuit. 'Ik voel me heel het jaar al relaxed', stelt hij zelf. Ook nu de druk van de titelstrijd toeneemt, is hij niet van mening dat het mentaal iets met hem doet. 'Ik kan niet spreken voor Hamilton, maar wat mij betreft is de druk niet groter dan voorheen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws