Russell en Vettel nieuwste slachtoffers van betrouwbaarheid Mercedes-motoren, beide starten achteraan Formule 1
Formule 1

Russell en Vettel nieuwste slachtoffers van betrouwbaarheid Mercedes-motoren, beide starten achteraan

Russell en Vettel nieuwste slachtoffers van betrouwbaarheid Mercedes-motoren, beide starten achteraan

Williams-coureur George Russell zal een nieuwe Mercedes F1-motor achterin zijn auto hebben liggen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De 23-jarige Brit zal daarmee zijn vierde power unit gebruiken, wat betekent dat hij voor een gridstraf staat. Hij zal hoogstwaarschijnlijk stijf achteraan starten, waar hij ook kwalificeert.

Russell ging het weekend in Austin in met zijn laatste ICE (Internal Combustion Engine, red.), turbocharger, MGU-H, energy store en control electronics. Een hele mond vol, maar dit betekent dat de optelsom van gridstraffen hem achteraan het veld zal zetten voor de race op zondag. De monteurs van Williams werkten om de nieuwe motor op donderdag al in de auto te monteren, nog voor de eerste vrije training.

Over het circuit in Texas is de toekomstig Mercedes-coureur lovend, meldt Motorsport.com. 'Dit circuit heeft wel wat van Silerstone, maar de hobbels zullen echt het hoofdonderwerp van het weekend worden, net als in 2019.' vertelt Russell. 'Dat gaat dit weekend het verschil maken tussen succes en falen, wie zich het beste aanpast (aan die hobbelige omstandigheden, red.) zal boven komen drijven.'

Mercedes-motoren dit jaar veel last van betrouwbaarheidsproblemen

Het fabrieksteam van Mercedes is al meerdere malen over de limiet gegaan qua componenten in 2021. Zo hebben zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas al gridstraffen geïncasseerd dit jaar. Laatstgenoemde coureur heeft ook dit weekend een straf van 5 gridplaatsen, ditmaal voor het verwisselen van de ICE achterin de nummer 77-Mercedes. Ook Williams heeft in Rusland een gridstraf moeten incasseren met Nicholas Latifi. De oorzaak hiervan was een pneumatisch probleem, hetzelfde probleem dat een DNF veroorzaakte voor zijn Britse Williams-teamgenootje tijdens de Grand Prix van Styrië.

Nóg een Mercedes-klantenteam dat een nieuwe motor gebruikt dit weekend is Aston Martin. Sebastian Vettel is daar degene die het nieuwe materiaal mag gebruiken. In de persconferentie zei de Duitser al dat hij een 'moeilijk weekend' verwacht met zijn straf, wat betekent dat hij samen met de Williams van Russell achteraan zal beginnen. Alleen Lance Stroll van Aston Martin en Lando Norris van McLaren zijn nog geen slachtoffer geweest van deze betrouwbaarheidsproblemen bij Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws