Verstappen over adviserende Alonso op de boordradio: 'Je bent net een levenscoach!' Formule 1
Formule 1

Verstappen over adviserende Alonso op de boordradio: 'Je bent net een levenscoach!'

Verstappen over adviserende Alonso op de boordradio: 'Je bent net een levenscoach!'

Fernando Alonso en de Red Bull Racing-coureurs hadden de lolbroek aan tijdens de persconferentie van de FIA na afloop van de race. Alonso merkte tijdens de race op dat Lance Stroll een mooie inhaalactie maakte, en vanwege de boordradioberichten vond Verstappen dat hij net een levenscoach was. Pérez was voorafgaand aan de race te laat voor de rijdersparade, dus wist Alonso wel een geschikte straf.

Net als in de race in Bakoe had de Spanjaard wat te melden over zijn teamgenoot via de boordradio. In Azerbeidzjan suggereerde de tweevoudig wereldkampioen dat Stroll zijn rembalans wel kon gebruiken zodat zijn race wat makkelijker verliep. In Miami kon Alonso op de schermen langs de baan zien dat zijn teamgenoot een geslaagde inhaalactie voltooide. 'Op dit circuit heb je grote schermen, dus in sommige langzame bochten kon ik de race via de TV volgen', vertelt Alonso.

'Ik zag een inhaalactie op de Alpines, of de Alfa Romeo, en ik was benieuwd om welke positie het ging', gaat de Spanjaard verder. 'Het was een beetje een onverwacht eenzame race voor ons. We dachten dat het moeilijker zou worden voor ons', zegt Alonso. 'Je bent net een levenscoach!', voegt Verstappen toe aan wat Alonso zei over Stroll. 'In de laatste race ging je van: probeer mijn rembalans!', lacht de Nederlander.

Pérez te laat bij de rijdersparade

Pérez kwam te laat aan bij de rijdersparade voorafgaand aan de race en moest zich daarom na afloop van de persconferentie melden bij de FIA. De stewards zaten al op hem te wachten. 'Ja, mijn marketingteam ging te lang door, dus ik moet dat aan hen vertellen', legt Pérez uit. 'We moeten echt minder marketing doen. Het is veel te druk, we moeten meer vrije tijd hebben', vult Verstappen aan. 'Penalty van 30 seconden!', stelt Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws