Verstappen over wedstrijdleiding: 'Het gaat om samenwerken in plaats van koppig zijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen over wedstrijdleiding: 'Het gaat om samenwerken in plaats van koppig zijn'

Verstappen over wedstrijdleiding: 'Het gaat om samenwerken in plaats van koppig zijn'

De consistentie bij straffen is al jaren een heikel punt in de Formule 1. Na de ontknoping van vorig seizoen is het onderwerp extra gevoelig geworden. Eerder dit seizoen zagen we al dat beide Mercedes-coureurs zich vocaal uit lieten in de media, en dat Max Verstappen daar tegenin ging. Sebastian Vettel ziet graag dat de sausage kerbs verdwijnen.

Er was dit jaar veel frustratie onder de coureurs, van wie velen het erover eens waren dat Michael Masi goed werk deed voordat hij in februari werd ontslagen na de controverse in Abu Dhabi. Dit seizoen moeten ze leren werken met niet één, maar twee wedstrijdleiders, namelijk Niels Wittich en Eduardo Freitas. Ze krijgen om de beurt de hoofdrol aangewezen, of de rol als plaatsvervanger. Over het algemeen fungeren ze als een team, hoewel WEC-taken betekenen dat Freitas niet bij alle races aanwezig is.

Het is onvermijdelijk dat er vragen zijn geweest over de consistentie, niet alleen met betrekking tot de afgelopen jaren, maar ook tussen de twee huidige functionarissen, die allebei heel graag het regelboek bij de letter wilden volgen. De ophef over het dragen van sieraden door chauffeurs was slechts één voorbeeld van hoe zij de zaken aanpakken.

'Coureurs moeten meer samenwerken'

Verstappen ging in op het onderwerp tegen Autosport. 'Ik denk niet dat het per se van één racedirecteur afhangt', zei de wereldkampioen over consistentie. 'Ik denk dat het meer gaat om samenwerken met de coureurs in plaats van gewoon je standpunt te behouden en gewoon koppig te zijn.'

'We willen het voor iedereen beter maken en het is niet alsof we voor onszelf vechten. We hebben goede gesprekken tussen de coureurs en uiteindelijk zijn we het min of meer over de meeste dingen eens. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen mening over bepaalde dingen.'

Vettel wil dat sausage kerbs verdwijnen

Niet voor de eerste keer benadrukte Vettel dat verschillende coureurs in juniorcategorieën rugblessures hebben opgelopen na het raken van de sausage kerbs en het stuiteren daardoor, en hij vond dat deze kerbs in Frankrijk niet nodig waren. Hij was geërgerd toen hem werd verteld dat ze nodig waren voor het Porsche Supercup-evenement.

Freitas zei dat hij erover ging nadenken en uiteindelijk werden ze weggehaald. 'Ze zijn in ieder geval weggehaald', zei Vettel na de Grand Prix van zondag. 'Het is gewoon een onnodig risico. We hebben in het verleden zoveel incidenten gezien, dat ik denk dat ze nooit meer terug moeten komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws