Volgens Russell mag Red Bull niet al te veel klagen: 'Hebben zeven van de tien races gewonnen' Formule 1
Formule 1

Volgens Russell mag Red Bull niet al te veel klagen: 'Hebben zeven van de tien races gewonnen'

Volgens Russell mag Red Bull niet al te veel klagen: 'Hebben zeven van de tien races gewonnen'

George Russell denkt dat het wel meevalt hoe moeilijk Red Bull Racing het op dit moment heeft. Het Oostenrijkse team, waaronder ook Max Verstappen, zei eerder dat het harder moet vechten voor overwinningen nu dat de concurrentie steeds dichterbij komt, maar volgens de Brit mogen de wereldkampioenen nog niet al te veel klagen.

Het gat tussen Red Bull Racing en de naaste concurrentie, McLaren, Mercedes en Ferrari, wordt steeds kleiner. Ook Verstappen zei recentelijk dat het veld steeds dichter bij elkaar komt, en dat Red Bull daardoor harder moet pushen voor de overwinningen. Volgens Russell hoeft de Oostenrijkse renstal zich voorlopig nog echter geen zorgen te maken. 'Ze hebben zeven van de tien races gewonnen (in 2024, red.). Het lijkt er dan niet op alsof ze het moeilijk hebben', aldus Russell, tegenover internationale media.

De Mercedes-coureur denkt daarom ook dat Red Bull, en McLaren, de overhand hebben op Mercedes. 'Wij zijn blij dat we weer in het gevecht zitten. Ik denk wel dat McLaren en Red Bull nog net iets voor ons staan, maar dat kan snel veranderen', aldus de Brit. 'Dat hebben we gezien in Montréal, waar we misschien wel het sterkst waren.' Russell wist tijdens de Canadese Grand Prix naast Verstappen en Lando Norris op het podium te eindigen. De Brit pakte ook gelijk de eerste polepositie van het jaar voor Mercedes in Montréal.

Ferrari weer van de partij?

Het goede tempo in Montréal, en de daaropvolgende podiumplaats van Lewis Hamilton in Barcelona, geeft Russell wel vertrouwen voor het aankomende sprintweekend op de Red Bull Ring. 'Ik denk dat de sprintrace precies op het goede moment komt voor ons. De afgelopen drie races waren erg positief. Dit is wel een vrij lastig circuit en eentje waarbij we verwachten dat Ferrari weer sterk zal zijn, want zij zijn de laatste jaren hier erg goed', waarschuwt de Mercedes-coureur alvast.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws