Voormalig Mercedes-kopstuk: 'Verstappen zou de rest zelfs in een shit-auto verslaan' Formule 1
Formule 1

Voormalig Mercedes-kopstuk: 'Verstappen zou de rest zelfs in een shit-auto verslaan'

Voormalig Mercedes-kopstuk: 'Verstappen zou de rest zelfs in een shit-auto verslaan'

Voormalig Mercedes-CEO Nick Fry zou graag alle Formule 1-coureurs eens graag in dezelfde auto zien rijden, maar de Brit meent dat de resultaten niet veel anders zouden uitzien dan in het 2023-seizoen het geval was. Fry denkt dat de drievoudig wereldkampioen momenteel een klasse apart is, en het hem zelfs goed zou uitkomen als iedereen hetzelfde materiaal heeft.

Fry sloot in 2002 aan bij BAR F1, kort voor British American Racing, waar de inmiddels 67-jarige Engelsman een steeds belangrijkere rol kreeg. Fry bleef bij het team aanwezig terwijl het eerst overgenomen werd door Honda, en later onder de naam Brawn GP aan de Formule 1 deelnam. Terwijl Brawn tijdens het succesverhaal van zijn team de rol als teambaas op zich nam, werd Fry tot CEO benoemd. Die rol behield Fry tot 2013, toen Toto Wolff zijn baan overnam.

Verstappen zou profiteren van gelijk materiaal

'Het zou geweldig zijn om een keer een race te organiseren waarin iedereen in dezelfde auto rijdt, maar helaas is dat niet realistisch', zegt Fry in een interview met OLBG. 'Met dit soort ideeën is in het verleden wel gespeeld, maar dat ligt lastig bij de sponsoren', merkt Fry op, die denkt dat de races er niet per se spannender op worden als iedereen in dezelfde auto rijdt. 'Helaas moet ik wel zeggen dat Verstappen momenteel gewoon laat zien dat hij de beste coureur op het moment is, dus ik denk niet dat het veel verschil zou opleveren.'

Fry wijst er zelfs op dat het Verstappen niet slecht zou uitkomen als iedereen dezelfde auto heeft. 'Het zou zelfs in zijn voordeel kunnen zijn, want hij heeft al laten zien dat hij goed genoeg is om zich altijd aan te kunnen passen, en hij zou waarschijnlijk beter rijden dan al zijn tegenstanders in welke auto dan ook.' Fry doelt er hierbij op dat er een onzekere factor wegvalt, en Verstappen niet langer door tegenstanders verslagen kan worden, die dat weekend over een betere auto beschikken.

'Ik heb iemand wel eens horen zeggen: als je kan rijden, kan je overal in rijden. Ik denk niet dat het uitmaakt of je Verstappen in een shit-auto zet of in een Red Bull, hij zou de rest waarschijnlijk toch wel verslaan. Hij kan zich zo goed aanpassen, dat ik denk dat het helaas niks zou uitmaken', voegt Fry toe, die wel denkt dat Verstappen met gelijk materiaal niet langer vanuit de achterhoede de zege kan pakken, zoals de Nederlander bijvoorbeeld in 2022 deed op Spa-Francorchamps. 'Als Max achteraan zou starten, zou hij het nog steeds beter doen dan de rest, maar wellicht dat hij dan niet zou winnen. De auto is natuurlijk ook belangrijk. Red Bull heeft de beste coureur én de beste auto.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws