Vowles wil voormalig werkgever niet helpen: 'Albon tot het einde van 2025 bij Williams' Formule 1
Formule 1

Vowles wil voormalig werkgever niet helpen: 'Albon tot het einde van 2025 bij Williams'

Vowles wil voormalig werkgever niet helpen: 'Albon tot het einde van 2025 bij Williams'

De overstap van Lewis Hamilton naar het team van Ferrari wist Williams-teambaas James Vowles niet te verbazen. Vowles wist dat de zevenvoudig wereldkampioen het verlangen had om naar de Italiaanse renstal te verkassen. Door de transfer is er wel werk aan de winkel voor Williams, aangezien Alexander Albon mogelijk op het verlanglijstje van Mercedes zal staan. Vowles wil vooralsnog niet meewerken aan het vertrek van de coureur.

Vowles heeft bij Mercedes jarenlang samengewerkt met Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen wist de Formule 1-wereld vorige week in rep en roer te brengen door een contract te tekenen bij Ferrari. Bij de Williams-teambaas was het echter geen verrassing. 'De timing kwam voor mij als een verrassing. Zijn wens en verlangen om op een gegeven moment in zijn carrière naar Ferrari te gaan? Dat niet', wordt Vowles geciteerd door RaceFans.

'Ik denk dat de meeste wereldkampioenen er hebben gereden of het verlangen hebben om daar te rijden', vervolgt de Brit. Ferrari is immers nog altijd het meest succesvolle team in de Formule 1, en daardoor denkt Vowles dat de transfer goed is voor de sport en voor Hamilton. Voor Mercedes is er wel wat werk aan de winkel. 'Het is niet goed voor Mercedes op korte termijn, maar eigenlijk denk ik dat je zult zien dat het helemaal goed zal komen met hun coureurs en dat het team sterker terug zal komen als gevolg hiervan.'

Vowles houdt vertrek Albon het liefst tegen

Toto Wolff gaf aan dat Mercedes gewaagde beslissingen kon gaan nemen. Er zijn al meerdere namen genoemd als potentiële vervanger van Hamilton. De naam van Albon is ook meermaals genoemd in die discussie. Er werd gedacht dat de Thaise coureur een contract had tot en met 2024, maar Vowles stelt dat het anders zit. De teambaas wil hoe dan ook zijn coureur zo lang mogelijk bij Williams behouden. 'Alex heeft tot het einde van 2025 bij Williams getekend.'

Vowles wil de deur dan ook niet op een kier laten voor Albon. De Brit snapt echter wel dat Albon vooraan mee wil strijden om de overwinningen. 'Zoals ik ook publiekelijk heb gezegd, is het onze taak bij Williams om een omgeving te creëren die iemand van het kaliber van Alex verdient. Zo simpel is het. Hij is een ongelooflijke coureur die zijn plaats in de top verdient. Hij heeft vorig jaar races gereden waarin hij veel gelijkenissen toonde met sommige kampioenen waarmee ik heb samengewerkt', aldus Vowles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws