Webber: 'Verstappen heeft gewonnen van een fysiek en mentaal fitte Hamilton' Formule 1
Formule 1

Webber: 'Verstappen heeft gewonnen van een fysiek en mentaal fitte Hamilton'

Webber: 'Verstappen heeft gewonnen van een fysiek en mentaal fitte Hamilton'

Mark Webber is zeer te spreken over de prestaties van Max Verstappen in 2021. De Nederlandse coureur besliste de strijd tegen Mercedes-rijder Lewis Hamilton in de laatste race van het seizoen. Normaliter laten de meeste titelkandidaten tekenen van nervositeit zien, maar Verstappen bleek ijzig kalm onder de druk. Bovendien leek hij vanaf het eerste moment opgewassen tegen de zevenvoudig wereldkampioen.

De voormalig Formule 1-coureur is dan ook onder de indruk van de mentaliteit van de Red Bull Racing-rijder. 'Je kon nooit barsten ontdekken bij Max', wordt Webber geciteerd door Speedweek. 'Zelfs de klapband in Baku en de crash op Silverstone konden hem niet naar beneden halen. Zowel Lewis als hij hebben wat teleurstellingen moeten slikken dit seizoen, maar uiteindelijk heeft Max gewoon gewonnen van een mentaal en fysiek fitte Hamilton.' Toch ontdekte Webber één klein momentje van nervositeit bij de nieuwe wereldkampioen. 'In Saoedi-Arabië ging het bij Max niet helemaal lekker.'

Het was de eerste keer dat Verstappen daadwerkelijk kon meedoen om de titel. Webber vindt het knap dat de druk hem niks leek te doen. 'Max liet vanaf het begin van zijn Formule 1-carrière zien dat hij ongelooflijk volwassen is voor zijn leeftijd. Sindsdien is zijn zelfvertrouwen alleen maar gegroeid. Toen hij binnenkwam bij Toro Rosso had hij alleen nog ervaring met karten, maar nu is hij één van de meest ervaren coureurs in de sport. Red Bull nam een risico, maar dat past bij het team.'

Verstappen pakt wat hij kan

Webber reed zelf ook naast enkele wereldkampioenen, namelijk Michael Schumacher, Sebastian Vettel en ook Hamilton. De Australiër ziet dat Verstappen anders denkt dan zijn collega's. 'Verstappen kijkt al heel lang naar de Formule 1 en zag dat Hamilton zo dominant was. Ik denk dat hij dat ook voor zichzelf wil. Max is dan ook niet geïntimideerd door het succes van anderen. Ik zie hem juist als iemand die een stuk land ziet en het wil veroveren. Hij wil van de Formule 1 zijn territorium maken', aldus Webber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws