Binotto ziet kans voor Giovinazzi: 'Er lopen straks elf contacten af' Formule 1
Formule 1

Binotto ziet kans voor Giovinazzi: 'Er lopen straks elf contacten af'

Binotto ziet kans voor Giovinazzi: 'Er lopen straks elf contacten af'

Mattia Binotto weet zeker dat Antonio Giovinazzi terug zal keren naar de Formule 1. Aankomend seizoen is de Italiaan niet meer te bewonderen in de sport, aangezien zijn stoeltje is vergeven aan Guanyu Zhou. De coureur gaat nu zijn heil zoeken in de Formule E en zal als reserverijder voor Ferrari mogelijk toch een race verrijden in de Formule 1 volgend jaar. De teambaas van de Italiaanse renstal zegt dat de rijder zijn hoop moet vestigen op 2023.

Giovinazzi kreeg dit jaar te horen dat er geen plek meer voor hem is in de sport in 2022. De afgelopen drie jaar reed de coureur voor het team van Alfa Romeo. Toch kon hij de Zwitserse renstal dit seizoen niet overtuigen om hem een langer verblijf bij het team aan te bieden. Binotto is er zeker van dat de kansen zich weer zullen aandienen voor Giovinazzi. 'Er bestaat geen twijfel dat er nog een kans gaat komen voor Antonio', wordt de teambaas geciteerd door RaceFans.

De meeste contracten in de Formule 1 lopen dat jaar af. 'Er lopen volgens mij elf contracten af in 2023', vervolgt Binotto. 'Dat betekent natuurlijk niet dat al die stoeltjes zomaar vrij zullen zijn aan het eind van komend seizoen, maar het kan een opening bieden. Het contract van Carlos (Sainz, red.) loopt bijvoorbeeld ook af.' Toch heeft Binotto al aangegeven om de tafel te gaan met de Spaanse coureur om een contractverlenging te bespreken.

Giovinazzi als Ferrari-testcoureur

Voor het team uit Maranello is het van belang dat er een Italiaanse naam rondloopt in de Formule 1. Het liefst moet deze coureur voor Ferrari zelf rijden, maar die plekken lijken voorlopig vergeven te zijn aan Charles Leclerc en Sainz. Toch mag Giovinazzi hopen op een kans om de rode kleuren van het team te representeren. 'Het is belangrijk voor hem om onderdeel te blijven van de Formule 1. Zeker als er plaatsen vrijkomen in 2023. Bij ons krijgt hij de kans om in de simulatoren te rijden en een gevoel te krijgen bij de nieuwe auto's', besluit Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws