Williams heeft het roer flink omgegooid: 'Zal een groot verschil in rijstijl zijn' Formule 1
Formule 1

Williams heeft het roer flink omgegooid: 'Zal een groot verschil in rijstijl zijn'

Williams heeft het roer flink omgegooid: 'Zal een groot verschil in rijstijl zijn'

Williams-coureur Alexander Albon en Logan Sargeant lijken vol vertrouwen uit te kijken naar het 2024-seizoen. Williams presenteerde in New York de FW46 aan het publiek, waarbij de kleurstelling niet heel verrassend was, maar verder heeft het Britse team veel veranderingen toegepast.

Albon was in 2023 nog goed voor 27 van de 28 punten van Williams, en reageerde grappend op de nieuwe livery van het team. 'Dat hij blauw zou zijn, viel wel te verwachten. Als hij niet blauw was geweest, had ik me zorgen gemaakt', lacht de Britse Thai, die aangeeft zich thuis te voelen bij het team. 'Ik heb nu wat meer zelfvertrouwen, en ervaring helpt ook altijd enorm. Ik ken het team nu ook beter, en dat komt de samenwerking ten goede.'

Grote verandering in rijstijl verwacht

'In het eerste jaar moet je het team leren kennen, en de auto beter leren begrijpen. In het tweede jaar gaat dat beter, en hopelijk krijgt dat nu een vervolg. We hebben dingen die we kunnen verbeteren. Er zijn altijd kansen om te verbeteren, en we moeten de nieuwe auto snel gaan begrijpen. Er zal een groot verschil in rijstijl zijn', voorspelt Albon over zijn nieuwe strijdwapen bij de presentatie van het team.

'Totdat we in Bahrein het asfalt opzoeken, weten we niet precies hoe we ervoor staan, maar het voelt aan als een goede auto om in te rijden', zegt de voormalige teamgenoot van Max Verstappen. 'Elk team zal een grote stap gaan zetten. Iedereen noemt getallen, en zegt hoeveel downforce ze gevonden hebben sinds vorig jaar. Het is allemaal relatief, dus we gaan zien hoe we het vergeleken met de rest gedaan hebben. Wij hebben in ieder geval goed werk geleverd, maar ik wil hier niet een grote mond opzetten', lacht Albon.

Sargeant rekent op verbetering

Sargeant debuteerde in 2023 bij Williams, maar veroverde slechts één punt, en legde het in elke kwalificatie af tegen Albon. Hij is dan ook vooral met persoonlijke verbetering bezig. 'Dat ik nu een jaar achter de rug heb, maakt veel verschil. Ik heb nu overal een referentiepunt, naar welk circuit ik ook afreis, en dat is een enorm voordeel in mijn tweede jaar. Alex gaf al aan dat deze auto heel anders zal zijn dan die van vorig jaar. Het wordt belangrijk om daar meteen mee aan de slag te gaan', vertelt de Amerikaan.

'De winterstop was wel belangrijk om te zorgen dat ik er fysiek, mentaal, en emotioneel gezien goed voorsta', vervolgt Sargeant. 'Ik had de tijd om terug te blikken op afgelopen seizoen, en te kijken hoe ik het beter had kunnen doen. Zo kan ik de stap zetten, waarvan ik weet dat ik die kan zetten. Qua rijstijl zal ik me bij deze auto moeten aanpassen. Daar zijn we in de simulator al mee begonnen, en de auto voelt fijner aan om te rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws