Wolff hoopt resultaten te zien in Australië: 'Onze progressie is bemoedigend' Formule 1
Formule 1

Wolff hoopt resultaten te zien in Australië: 'Onze progressie is bemoedigend'

Wolff hoopt resultaten te zien in Australië: 'Onze progressie is bemoedigend'

Toto Wolff ziet progressie binnen het team van Mercedes. Er wordt hard aan het concept van de W14 gewerkt en volgens de Mercedes-teambaas laat het nu al resultaten zien. Hij is trots dat de coureurs er het maximale uit hebben gehaald in Jeddah en hij verwacht dat de ontwikkeling van de auto in de goede richting blijft gaan. 'Het werkt bemoedigend', vertelt hij in een persbericht van Mercedes.

Wolff is blij om te zien dat er progressie wordt gemaakt met betrekking tot de W14. Het was een stroeve start voor de Duitse renstal, maar stukje bij beetje krabbelt het team weer omhoog. Eigenlijk was er vanaf de presentatie van de nieuwe bolide al kritiek op de wagen vanuit het kamp van Mercedes, maar ondertussen is Wolff milder met zijn woorden.

Wolff: 'Het ziet er goed uit, maar we moeten het eerst nog even laten zien op de baan'

De teambaas is namelijk van mening dat het originele concept van de W14 niet werkt en dat het compleet aangepast moet worden. 'Ik zie hoe hard iedereen in de fabriek aan het werken is en dat er goed gekeken is naar de tekortkomingen en hoe dat opgelost moet worden', vertelt Wolff in een persbericht van Mercedes. 'We doen het stap voor stap en ik kan nog niets zeggen totdat we ook op de baan laten zien dat we sneller zijn, maar het gaat wel de goede kant op.'

Voor nu is het doel om het gat met koploper Red Bull Racing te dichten. 'Alle teams achter Red Bull zitten dicht op elkaar', zegt Wolff, 'maar uiteindelijk is ons doel om juist dichter bij Red Bull te komen.' Het team zal de mogelijkheid krijgen om dat te proberen tijdens het volgende raceweekend. De Grand Prix van Australië moet nieuwe mogelijkheden voor Mercedes bieden, vindt Wolff.

'Zoals altijd gaan we ons uiterste best doen', zegt de Oostenrijker. In Jeddah kwamen coureurs George Russell en Lewis Hamilton respectievelijk op de vierde en vijfde plek binnen. Wolff hoopt dat ze in Australië nog wat hoger kunnen eindigen. 'We willen zo veel mogelijk punten scoren en we zullen alles blijven geven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws