Mercedes: 'Het gat naar Verstappen en Leclerc in Frankrijk zei heel veel' Formule 1
Formule 1

Mercedes: 'Het gat naar Verstappen en Leclerc in Frankrijk zei heel veel'

Mercedes: 'Het gat naar Verstappen en Leclerc in Frankrijk zei heel veel'

Andrew Shovlin is zeer tevreden na een dubbel podium voor Mercedes in Frankrijk, maar merkt dat ze snelheid tekort komen. Hoewel Lewis Hamilton en George Russell regelmatig meedoen voor podiumplekken blijft het doel om die hoogste trede te behalen. Tot die tijd blijft de Duitse renstal werken. Momenteel is vooral het gat naar Max Verstappen en Charles Leclerc namelijk gigantisch volgens de Engelsman.

'Dat was onze beste race van het jaar, en het is er fijn om allebei de coureurs aan de voorkant van de grid te zien. We weten dat we een lange weg te gaan hebben, maar als we onze prestaties vergelijken met die van Monaco en Baku, is het erg mooi om te zien dat de coureurs er weer plezier in hebben', zo blikt de trackside engineer terug op de Grand Prix van Frankrijk.

Dat Mercedes met twee man op het podium eindigde is een bemoedigend teken, want daar leek het niet het gehele weekend op. 'Het weekend was niet makkelijk. Qua kwalificatieposities zaten we niet ver van onze verwachtingen, maar het gat naar Verstappen en Leclerc zei heel veel', moet hij toegeven. De twee mannen trokken weg bij de rest van het veld aan het begin van de race.

Mercedes mist snelheid, maar strijdt voor podia

'We hadden gehoopt dat de bolide goed met de banden omging. De omstandigheden waren lastig vanwege de hoge temperaturen, maar de degradatie was oké. Hoewel we snelheid misten, waren we aan het einde van de stints tenminste op niveau', zo neemt Shovlin ook positieven mee uit het weekend in Le Castellet.

Tijd om op adem te komen heeft hij niet, want het eerstvolgende Grand Prix-weekend staat alweer om de hoek. 'We kunnen slechts enkele dagen hergroeperen voor Hongarije. Door ons harde werk kunnen we het podium halen, maar we willen vechten voor die hoogste trede. We gaan strijden en pogen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten', besluit hij in een persbericht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws