Wolff waakt voor overmoedigheid: 'Zal moeilijk worden dit jaar een race te winnen' Formule 1
Formule 1

Wolff waakt voor overmoedigheid: 'Zal moeilijk worden dit jaar een race te winnen'

Wolff waakt voor overmoedigheid: 'Zal moeilijk worden dit jaar een race te winnen'

Toto Wolff wil nog niet te optimistisch zijn na de podiumplek van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Oostenrijker ziet dat Mercedes nog steeds moeite heeft met het afstellen van de rijhoogte, maar de updates van de Duitse renstal lijken wel een positief effect te hebben. Echter weet Wolff niet zeker of Mercedes ook net zo competitief zal zijn op de Red Bull Ring als op Silverstone.

Hamilton eindigde zondag op de derde plek, maar de coureur van Mercedes leek de snelheid te hebben om de race te winnen. Op de softs waren de andere topteams echter net wat beter dan de W13 van Hamilton. Hierdoor vormde de zevenvoudig wereldkampioen aan het einde van de race geen gevaar voor Carlos Sainz en Sergio Pérez. Toch was er dit weekend sprake van progressie bij Mercedes. Desondanks wordt Wolff nog niet overmoedig na een goed resultaat.

'We zagen wat licht aan het einde van de tunnel na de Grand Prix van Spanje, en vervolgens hadden we het heel erg moeilijk op drie stratencircuits', wordt Wolff geciteerd door Speedweek. 'Ik wil daarom de auto nog niet te veel prijzen of te pessimistisch zijn, maar ik blijf wel graag voorzichtig. We hebben nog steeds een probleem met de rijhoogte, en dat moeten we onder controle zien te houden.' Ondanks dit probleem had Mercedes dit weekend geen last van porpoising. Het team kon de punten echter niet maximaliseren door de startcrash van George Russell.

Wolff op zijn hoede

Voor het tweede weekend op rij stond Hamilton op het podium, en dat stelt Wolff tevreden. 'We hebben een sterke pace laten zien dit weekend, en onze updates werken goed.' Voor de Grand Prix van Oostenrijk wil de Mercedes-teambaas nog niet te veel voorspellingen doen. 'Er liggen daar bochten waar onze auto's de afgelopen jaren niet geweldig doorheen ging, maar daar moeten we van leren. Het zal lastig worden om dit jaar te winnen, maar we moeten de performance van de auto gewoon goed gebruiken', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws