Zhou pleit voor terugkeer GP China: 'Alle tickets zullen heel snel uitverkocht zijn' Formule 1
Formule 1

Zhou pleit voor terugkeer GP China: 'Alle tickets zullen heel snel uitverkocht zijn'

Zhou pleit voor terugkeer GP China: 'Alle tickets zullen heel snel uitverkocht zijn'

Guanyu Zhou denkt dat de Grand Prix van China cruciaal is voor de aanhoudende groei van de Formule 1 in China. De Grand Prix in Shanghai zou in de huidige lentestop plaats hebben gevonden als de Chinese overheid het evenement door had kunnen laten gaan met de coronaregels die het land nog steeds heeft. Zhou denkt dat het evenement in no time zal uitverkopen als de Grand Prix van China weer op de kalender staat.

De Alfa Romeo-coureur is momenteel de enige Chinese coureur op de grid. De Chinees heeft helaas geen thuisrace kunnen rijden sinds zijn komst in de Formule 1. De Grand Prix van China werd sinds 2004 jaarlijks georganiseerd op het Shanghai International Circuit, maar in 2020, 2021 en 2022 kon de Grand Prix niet doorgaan vanwege de coronapandemie. In 2021 werd de race in China vervangen door de Grand Prix van Emilia Romagna, en ook in 2023 is dat gebeurd. Imola staat tot en met 2025 op de kalender, dus is het nog maar de vraag of de Grand Prix van China binnenkort terugkeert.

'Er is geen twijfel over mogelijk dat alle tickets heel erg snel uitverkocht zullen worden en dat het hele circuit vol zal zitten met mensen', denkt Zhou bij Sky Sports als hij gevraagd wordt naar de belangstelling van China in de Formule 1. 'Ik heb die populariteit zien groeien en vooral in de laatste jaren sinds ik een Formule 1-coureur ben geworden. Er zijn veel mensen die gewoon naar een track day willen, zelf willen rijden en ook geïnteresseerd zijn in het kijken naar races - dus het is leuk om dat te zien', zegt Zhou.

Zhou benadrukt hoe belangrijk thuisrace is

Zhou benadrukte vervolgens hoe cruciaal het is om de Chinese Grand Prix terug te krijgen op de kalender om de aanhoudende groei van de Formule 1 in China te blijven stimuleren. 'Ik denk dat het belangrijkste onderdeel, de volgende grote stap, de thuisrace is, zodat mensen die pas geïnteresseerd zijn geworden in de Formule 1 dat zelf kunnen ervaren en de impact en energie van de sport echt kunnen voelen', stelt de Alfa Romeo-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws