Zien we ook Maserati terug op de F1-grid in de toekomst? Formule 1
Formule 1

Zien we ook Maserati terug op de F1-grid in de toekomst?

Zien we ook Maserati terug op de F1-grid in de toekomst?

Davide Grosso, directeur van Maserati, sluit een terugkeer in de formule 1 niet uit. De topman van het automerk ziet de Formule E als eerste stap voor de fabrikant, maar een toekomst in de F1 een mogelijkheid. Toch houdt hij een slag om de arm door te stellen dat het voor nu geen relevante vraag is.

Maserati neemt vanaf 2023 deel aan de Formule E en met de regelwijziging in de Formule 1 vanaf 2026, zou de stap naar de koningsklasse een vervolg kunnen zijn. Waneer Autobild Grosso vraagt naar de mogelijkheid, sluit hij dat niet uit. 'Je bedoelt het andere kampioenschap, dat wordt geleid door mijn vriend Stefano Domenicali?'

'De tijd zal het leren', zo houdt hij zich nog wat op de vlakte. 'De Formule 1 is de koningsklasse, het belangrijkste kampioenschap voor racewagens, een mooie competitie. Maserati was erbij en won de wereldbeker met Juan Manuel Fangio. De vraag is dus niet misplaatst, maar op dit moment niet relevant.'

Nieuwe reglementen 2026

Vanaf 2026 komen er nieuwe reglementen. Een elektromotor wekt dan 50 procent van het vermogen op en het resterende aandeel verbrandingsmotoren wordt gestookt met duurzame brandstof. Momenteel evalueren Audi en Porsche de mogelijkheid om toe te treden en met de stap naar de Formule E kan Maserati zomaar de volgende zijn die wil toetreden in de F1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws