Verstappen vangt virtuele 24 Uur van Le Mans aan vanaf P2 na spannende kwalificatie Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen vangt virtuele 24 Uur van Le Mans aan vanaf P2 na spannende kwalificatie

Verstappen vangt virtuele 24 Uur van Le Mans aan vanaf P2 na spannende kwalificatie

Max Verstappen heeft tijdens de kwalificatie voor de virtuele 24 Uur van Le Mans de tweede positie gepakt. De Nederlander mag hierdoor met zijn teamgenoten namens Team Redline op de voorste rij van start gaan. De kersvers wereldkampioen van de Formule 1 kwam slechts twee duizendsten tekort voor de poleposition.

Het slot van de kwalificatie bleek enorm spannend. Verstappen stond lange tijd op de tweede plaats, maar nadat de rest van het veld over de streep kwam voor hun laatste ronde zakte de Nederlander terug tot P5. De Red Bull-coureur moest wat tijd goedmaken en kwam als een van de laatsten over de streep, hij kwam echter twee duizendsten tekort voor pole.

Met de tweede plaats heeft Team Redline haar resultaat van de vorige editie weten aan te scherpen. In 2020 eindigde het team namelijk op P5 in de kwalificatie. Verstappen zelf baalde vooral enorm van het mislopen van de poleposition met zo'n kleine marge. Hoofdschuddend was hij in beeld te zien nadat hij over de streep kwam.

Start van de race op zaterdagmiddag

De virtuele 24 Uur van Le Mans zal om 13.30 uur op zaterdagmiddag van start gaan. Verstappen zal het dan samen met zijn teamgenoten Felix Rosenqvist, Maximilian Benecke en Atze Kerkhof gaan opnemen tegen onder andere Bent Viscaal en Beitske Visser. Team Redline zal dan proberen de race deze keer wel uit te rijden na het debacle in 2020.

Niets missen van de verrichtingen van Verstappen? Middels een liveblog, die op zaterdag 15 januari rond 13.00 uur zal verschijnen, houden we alles bij op F1Maximaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws