'Ziggo krijgt Franse concurrentie voor uitzendrechten Formule 1, Viaplay lijkt kansloos' Formule 1
Formule 1

'Ziggo krijgt Franse concurrentie voor uitzendrechten Formule 1, Viaplay lijkt kansloos'

'Ziggo krijgt Franse concurrentie voor uitzendrechten Formule 1, Viaplay lijkt kansloos'

De storm bij Viaplay Group lijkt nog niet te gaan liggen. Het Scandinavische bedrijf kondigde begin december al een grote reorganisatie aan, maar blijft voorlopig wel actief in Nederland. Gezien de huidige beurswaarde van Viaplay Group lijkt het ondenkbaar dat het bedrijf in de toekomst opnieuw kan meedingen voor de uitzendrechten vanaf 2025. Canal+ kan wel als aandeelhouder van Viaplay een prominentere rol gaan vertolken.

Na het meermaals uitstellen van de kwartaalcijfers maakte Viaplay Group begin december bekend dat er grote verliezen gemaakt waren, en dat een reorganisatie noodzakelijk was, inclusief het terugtrekken uit verschillende markten. Het bedrijf verloor daardoor op 1 december zo'n 75 procent van de beurswaarde, en sindsdien is het er niet beter op geworden.

Sinds het slechte nieuws van 1 december is er nog eens een kwart van de beurswaarde verdampt, waardoor het bedrijf nu nog een waarde heeft van 361 miljoen Zweedse kronen. Dat staat gelijk aan ruim 32 miljoen euro. Volgens analisten zou Viaplay nu zo'n 33 tot 35 miljoen euro per jaar betalen om de Formule 1 in Nederland uit te mogen zenden. De Formule 1 is in 2024 nog te zien bij de streamingsdienst, maar momenteel wordt er geboden op de uitzendrechten vanaf 2025, en het lijkt ondenkbaar dat Viaplay serieuze bedragen kan en wil neerleggen voor de Formule 1, nu het in een overlevingsstand staat.

Canal+ en Ziggo als opties

Aangezien Viaplay in een kansloze positie lijkt te zitten, is het vooral ook de vraag welke partijen wél het benodigde bedrag kunnen en willen ophoesten. Een voor de hand liggende speler is dan VodafoneZiggo, dat de uitzendrechten tot en met 2021 al in handen had, maar Ziggo zou te maken krijgen met een nieuwe concurrent. Volgens TotaalTV is het Franse Canal+ een andere kanshebber als het op de uitzendrechten in Nederland aankomt. Canal+ kocht in december al een kleine dertig procent van de aandelen in Viaplay. TotaalTV meldt dat Canal+ mogelijk zelf een poging gaat doen om de uitzendrechten te kopen in Nederland. Canal+ is in Frankrijk momenteel al de partij met de uitzendrechten.

Heb je al een tv-abonnement voor de F1 van 2024? Bekijk hier de opties: https://www.f1maximaal.nl/f1-live-kijken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws