O'Ward zet focus nog niet op F1: 'Alle aandacht eerst naar IndyCar' IndyCar
IndyCar

O'Ward zet focus nog niet op F1: 'Alle aandacht eerst naar IndyCar'

O'Ward zet focus nog niet op F1: 'Alle aandacht eerst naar IndyCar'

IndyCar-coureur Patricio 'Pato' O'Ward zit vol met ambitie en is ook hard aan het strijden om de Formule 1 binnen te komen. Maar eerst ligt zijn focus nog bij het opkomende IndyCar-seizoen, waar hij rijdt voor het Arrow McLaren-team. Tijdens het raceseizoen is hij alleen maar bezig met het IndyCar-kampioenschap.

De Mexicaanse coureur is sinds 2020 een goed scorende coureur in IndyCar. Hij rijdt voor Arrow McLaren, waarbij hij al sinds 2020 een vierde en derde plek in het kampioenschap heeft veroverd. Daarnaast heeft hij ook al mee kunnen kijken bij de Formule 1. Aan het einde van 2021 mocht hij meedoen bij de Young Driver-test in Abu Dhabi voor McLaren en hij heeft ook in oudere bolides mogen testrijden. In 2022 kwam hij echter het dichtste bij, toen reed hij een vrije training tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Dit deed hij ook bij de Britse renstal.

O'Ward: 'IndyCar gaat voor Formule 1'

Toch blijft zijn focus echt nog op IndyCar gericht, vertelt hij aan Motorsport.com. 'Alleen buiten het IndyCar-seizoen om ben ik met Formule 1 bezig', stelt de 23-jarige. 'Het is geweldig dat ik deze ervaring heb gekregen, maar de komende maanden richt ik me alleen op IndyCar.' Het rijden van een IndyCar-bolide is ook heel anders dan een Formule 1-auto, legt O'Ward uit: 'Het voelt een beetje vreemd, dus ik wil nu alleen de aandacht vestigen op IndyCar.'

In het nieuwe raceseizoen wordt het team van de 23-jarige Mexicaan versterkt met Alexander Rossi, die de zetel van zijn nieuwe teamgenoot gaat bekleden. O'Ward verwacht dat Rossi, die het Indy 500-kampioenschap heeft gewonnen, veel kan toevoegen aan het team. Het helpt ook dat Rossi en O'Ward dezelfde voorkeuren hebben. 'Onze auto stuurt scherp in, dat is wel anders dan zijn vorige auto', stelt O'Ward. 'Ik ben benieuwd wat hij ervan vindt, maar als we samen winst kunnen behalen op punten waar de auto vorig jaar minder in was, dan zal dat ons allemaal een stuk vooruit helpen', concludeert O'Ward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws