Grosjean keek met open mond naar Verstappen: 'Ik zou het perfectie willen noemen' Max Verstappen
Max Verstappen

Grosjean keek met open mond naar Verstappen: 'Ik zou het perfectie willen noemen'

Grosjean keek met open mond naar Verstappen: 'Ik zou het perfectie willen noemen'

Romain Grosjean zag hoe Red Bull Racing in Canada met haar beide coureurs twee tegenpolen van weekenden kende. Waar Max Verstappen er met de zege vandoor ging, strandde Sergio Pérez al vroeg in de wedstrijd naast het asfalt. De Nederlander wordt gecomplimenteerd door Grosjean, die vond dat zijn Mexicaanse teamgenoot een opvallend zwak weekend had op Circuit Gilles Villeneuve.

'Verstappen was dit weekend onverslaanbaar. Hij maakte geen fouten, kende geen problemen en controleerde de race', zo opent de Fransman zijn analyse op YouTube. 'Die laatste vijftien ronden, met Carlos Sainz die in zijn nek hijgde, waren zeer indrukwekkend', voegt hij daaraan toe. De Ferrari-coureur bleef op de staart zitten van de Red Bull, maar de enkelvoudig wereldkampioen bezweek niet onder de druk.

Sainz wist aansluiting te vinden bij zijn voormalige teamgenoot, en dat verbaasde Grosjean niets: 'De DRS is erg sterk in Montreal en daarom kon hij niet wegrijden, maar zijn prestatie was alsnog fantastisch. Elke ronde zat hij op de limiet van de auto. Dat was opmerkelijk, ik zou het perfectie willen noemen.' Verstappen kan dus rekenen op veel lof van de oud Haas-coureur.

Pérez' dramaweekend

Pérez' weekend is qua prestaties het tegenovergestelde geworden van die van Verstappen. 'Pérez beleefde, in tegenstelling tot zijn teamgenoot, een lastig weekend. Hij was op vrijdag niet snel en crashte tijdens een natte kwalificatie. Ik vermoed dat zijn versnellingsbakprobleem daardoor teweeggebracht werd', suggereert de ervaren coureur.

'Wanneer je vastzit in de barrières, legt dat veel druk op de transmissie en, hoewel een F1-auto reglementair een achteruit moet hebben, wil je deze als coureur zo min mogelijk gebruiken. Daar zijn deze auto's niet voor gemaakt', concludeert hij. De uitvalbeurt in Montreal zou Pérez dus deels aan zijn eigen rijgedrag te wijten kunnen hebben. Met Charles Leclercs vijfde plek scheelt het nog maar drie punten tussen de Ferrari-coureur en Pérez.

Grosjean over Canada, Verstappen en Pérez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws