Marko: 'Al zou Hamilton stoppen, Verstappen stapt niet over naar Mercedes' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko: 'Al zou Hamilton stoppen, Verstappen stapt niet over naar Mercedes'

Marko: 'Al zou Hamilton stoppen, Verstappen stapt niet over naar Mercedes'

Helmut Marko heeft aangegeven dat Red Bull Racing het contract van Max Verstappen gaat vernieuwen. Na de wereldtitel van de Nederlander kwamen er al enkele geluiden vanuit het Red Bull-kamp over een mogelijke verlenging, maar tot op heden kwam het er niet van. Ook denkt de Oostenrijker niet dat Verstappen zou vertrekken wanneer Lewis Hamilton zijn Mercedes-stoeltje af zou staan.

De Red Bull-adviseur gaat bij Autorevue in op de contractuele situatie van zijn topcoureur. Zo'n wereldkampioenschap moet beloond worden met een nieuw contract, en precies dat is Red Bull van plan: 'We gaan de komende weken in gesprek', stelt hij bij het Oostenrijkse medium. 'Dat was tot op heden lastig vanwege het feit dat Jos Verstappen en de zoon van Raymond Vermeulen deelnamen aan de 24uursrace in Dubai.'

Omdat één van de twee grote vertegenwoordigers van de 24-jarige afwezig was, was het tot op heden niet mogelijk om over een contractverlenging te praten. Nu is dat wel mogelijk, al zet Marko ogenblikkelijk een kanttekening bij het verhaal. Verstappen kan er namelijk niet vanuit gaan dat hij veel meer gaat verdienen dan hij nu doet. 'We zitten al dicht bij het maximum met het salaris van Verstappen', meldt Marko. 'Ooit houdt het op.'

Mercedes geen optie voor Verstappen

Mocht er een stoeltje vrij komen bij Mercedes dan zou een overstap naar de Duitse renstal nog tot de mogelijkheden behoren voor de regerende wereldkampioen. Marko denkt dat Mercedes' gedrag in 2021 definitief een streep door dat plan gezet heeft. 'Al zou Hamilton stoppen, dan geloof ik niet dat Verstappen overstapt', verwacht hij.

'Silverstone heeft geleid tot een breuk in die relatie bij Verstappen, maar zeker bij Jos. Daardoor is hij vast minder bereid om voor ze te racen.' Na de Grand Prix van Groot-Brittannië gaven de Verstappens via diverse kanalen aan niet gecharmeerd te zijn van het feestvierende gedrag van het team. Verstappen moest na de crash in Copse corner immers naar het ziekenhuis voor controle terwijl Hamilton de champagne ontkurkte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws