Marko dacht aan uit laten vallen Verstappen: 'Maar toen namen we heel stellig een beslissing' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko dacht aan uit laten vallen Verstappen: 'Maar toen namen we heel stellig een beslissing'

Marko dacht aan uit laten vallen Verstappen: 'Maar toen namen we heel stellig een beslissing'

Helmut Marko weet het zeker: zonder schade had Max Verstappen de Grand Prix van Groot-Brittannië op superieure wijze gewonnen. De Nederlander reed in de beginfase aan kop, maar liep schade op aan de vloer door een AlphaTauri-brokstuk. Hierdoor verloor hij zo'n twintig procent aan neerwaartse druk van zijn RB18.

'We zouden een race met twee pitstops hebben gereden, omdat we twee sets mediums hadden. Dat zou een makke zijn geworden', aldus Marko over de - uiteindelijk verloren - overwinning van Verstappen. 'We zagen dat we sneller waren dan de Ferrari's. We zouden die race op superieure wijze hebben gewonnen', is de adviseur van Red Bull Racing overtuigd.

Verstappen dacht dat de schade in eerste instantie een lekke band was, maar dat bleek niet te kloppen. Het was immers een brokstuk van een AlphaTauri-achtervleugel. Door de gedachte dat het om een lekke band ging, besloot Verstappen naar binnen te gaan. Onnodig, volgens Marko: 'Het was dus een foutje van hem, maar achteraf gezien begrijpelijk vanwege de situatie', citeert Motorsport-Total.com de Oostenrijker.

Marko: 'Toen overwogen we om uit te vallen'

De schade aan de RB18 van Verstappen kostte de regerend wereldkampioen veel tijd, zegt Marko: 'In rondetijden was dit merkbaar tussen de anderhalve seconde en twee seconden', legt de Grazer uit. Daardoor werd bewust uitvallen ineens een optie: 'We raakten steeds verder op achterstand en het vrijwel onbestaande rijgedrag was merkbaar op de harde banden. Toen overwogen we om uit te vallen.'

'Maar toen namen we heel stellig een beslissing', vervolgt Marko zijn verhaal. 'Zolang we nog in de punten zaten, bleven we doorrijden. Bepaalde onderdelen en eenheden zijn nu wel in temperatuur gestegen, dus dat is een ander probleem.' Marko zag in de slotfase hoe de RB18 van Verstappen beter werkte op de zachte band: 'Je zag hoe hij plaatsen terugwon en uiteindelijk vocht met (Mick) Schumacher. Uiteindelijk was het de juiste beslissing om door te blijven rijden.'

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws