Horner niet op de hoogte van mogelijke schorsing Marko: 'Weet niet waar dit vandaan komt' Formule 1
Formule 1

Horner niet op de hoogte van mogelijke schorsing Marko: 'Weet niet waar dit vandaan komt'

Horner niet op de hoogte van mogelijke schorsing Marko: 'Weet niet waar dit vandaan komt'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zag Max Verstappen in Q3 een 'sensationele ronde' rijden. Volgens de Brit toonde de regerend wereldkampioen, die op overtuigende wijze de poleposition naar zich toetrok, op het Jeddah Corniche Circuit andermaal zijn klasse en werkte ook Sergio Pérez een prima kwalificatie af.

Na een prima optreden in de derde vrije training eerder op de vrijdag begon Verstappen als de absolute topfavoriet aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Toen de onderlinge verschillen in Q1 en Q2 klein waren, hoopte men wellicht op een spannende strijd om de poleposition. Maar die strijd kwam er niet. Verstappen schakelde in Q3, op het moment dat het er echt om ging, een tandje bij en bracht een ongelooflijke tijd van 1:27,472 op de klokken, een tijd waar niemand nog aan zou komen, inclusief Verstappen zelf niet.

Horner was vanzelfsprekend zeer tevreden met het optreden van zijn stercoureur. 'Dit was erg sterk. Zijn beide ronden in Q3 waren goed genoeg voor poleposition', is Horner voor de camera van Viaplay duidelijk onder de indruk van Verstappen. Op de vraag hoe het kan dat het gat naar de concurrentie in Q3 ineens zo veel groter is dan in Q1 en Q2, kan Horner maar één oorzaak bedenken. 'Dat komt door hem', doelt de Red Bull-teambaas op Verstappen. 'In Q3 moet het gebeuren natuurlijk, daar moet alles samenvallen. Zijn eerste ronde was sensationeel en was uiteindelijk zelfs goed genoeg voor de poleposition', jubelt de Brit, die ook tevreden is over het optreden van zijn andere coureur. 'Checo eindigt als derde, ook hij had een sterke kwalificatie.'

Horner hoort bericht over schorsing Marko voor het eerst

Tot slot werd ook Horner gevraagd naar het verhaal over een mogelijke schorsing van Red Bull-adviseur Helmut Marko. De Oostenrijker zou een prominente rol hebben gespeeld in de soap rondom Horner, maar de Britse teambaas zegt hier niets van te weten. 'Dit hoor ik voor het eerst. Ik weet ook niet waar dat vandaan komt', is alles wat Horner erover kwijt wil.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws