Verstappen had naast Pérez zijn eigen problemen: 'Daar blijf ik op hameren' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen had naast Pérez zijn eigen problemen: 'Daar blijf ik op hameren'

Verstappen had naast Pérez zijn eigen problemen: 'Daar blijf ik op hameren'

Max Verstappen had het naar eigen zeggen niet makkelijk tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië, maar start zondag wel vanaf poleposition. De coureur van Red Bull Racing vond het lastig om een optimale ronde te rijden, maar heeft het gevoel dat hij er redelijk in is geslaagd om er het beste van te maken.

'Dat rondje voelde wel goed aan', opent de tweevoudig wereldkampioen in gesprek met Viaplay. 'Het kan natuurlijk altijd beter, maar het is ook altijd lastig om de banden hier in het optimale venster te krijgen. Het is heel lastig om in één ronde het maximale eruit te krijgen met dit asfalt. Maar ik denk dat we dat wel redelijk goed hebben gedaan', is hij van mening.

Verstappen had daarnaast - niet voor het eerst - wat probleempjes met zijn versnellingsbak. Daar deed de Nederlander dan ook zijn beklag over op de boordradio. 'Het is gewoon iets wat beter kan bij ons en dat is altijd een dingetje geweest bij ons. Daar blijf ik op hameren, want dat moeten we gewoon altijd proberen te verbeteren. Net zoals we altijd de auto proberen te verbeteren.'

Verstappen ook niet met ideale RB19 in kwalificatie

Sergio Pérez werd uitgeschakeld in Q1 nadat hij zich verremde in bocht drie. Zelf verwees de Mexicaan naar een probleem dat hij ook al had in de derde vrije training. Verstappen maakt zich geen zorgen over een dergelijk probleem in zijn RB19. 'Nee, want naar mijn weten waren er niet echt problemen.' In plaats daarvan blijft de 25-jarige vooral wijzen naar de bandentemperatuur.

Dat blijft namelijk toch een dingetje. 'Het is heel lastig. Je probeert van alles en het is gewoon heel moeilijk om meteen in je eerste ronde aan te zetten en ook echt die grip te voelen in de eerste bochten. Ik denk wel dat het in Q3, in die laatste run, wat beter was. Of het een optimale ronde was, vind ik moeilijk te zeggen. Het voelt alsof die banden nooit helemaal honderd procent zijn ten opzichte van andere circuits.'

Verstappen start dus vanaf pole en heeft de twee Mercedessen van respectievelijk George Russell en Lewis Hamilton achter zich staan. Wat het plan bij de start van de race op zondag is? Daar is Verstappen luid en duidelijk over. 'Ik rijd het liefste weg, maar het belangrijkste is dat ik een goede start heb en van daaruit moet het wel goed gaan', aldus de Red Bull-coureur.

Geen twijfel over winkansen Verstappen, stunt Perez levert 26x je inzet op! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws