Wolff: 'Mercedes zit in Brazilië dichter op Red Bull dan in Mexico' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Mercedes zit in Brazilië dichter op Red Bull dan in Mexico'

Wolff: 'Mercedes zit in Brazilië dichter op Red Bull dan in Mexico'

Toto Wolff denkt dat het titelgevecht nog lang niet beslist is. Mercedes heeft nu vier Grands Prix om het gat van negentien punten van Lewis Hamilton naar Max Verstappen te dichten, en daar wil hij in Brazilië al mee beginnen. In Sao Paulo zullen de twee topteams naar het idee van de Mercedes-teambaas dichter bij elkaar liggen. Ook geeft hij toe dat gedurende de race in Mexico pijnlijk duidelijk werd hoe groot het verschil tussen Red Bull Racing en Mercedes was.

'Niemand vertrekt uit Mexico met het idee dat die titel buiten handbereik is. We hebben nog vier Grands Prix te verrijden, vier overwinningen te behalen en vier DNFs die op zouden kunnen treden. We blijven vechten', zo steekt de Oostenrijker met strijdlust van wal tegenover Formula 1. Met twee onbekende circuits in de resterende vier races is het niet te voorspellen hoe de machtsverhoudingen zullen liggen in deze spannende slotfase.

Mercedes mag dan wel verloren hebben in Mexico, maar het was een verliespartij die de Mercedes-man al wel ingecalculeerd had: 'Dit is waarschijnlijk ons slechtste circuit van het jaar.' Ook aankomend weekend wordt het voor Wolff zwaar, al moet Mercedes sterker terugkomen dan ze in Mexico waren: 'We gaan naar Brazilië, wat ook beslist niet ons sterkste circuit is gebleken in het verleden, maar we denken dat de auto daar sterk zal zijn. We zullen dichter op Red Bull zitten dan in Mexico.'

Wolff: 'Mercedes heeft alles om voor te vechten'

Volgens Wolff is de titelstrijd van 2021 nog lang niet gestreden. Niet alleen in het rijderskampioenschap is het spannend, door het dubbele podium van Red Bull op Autódromo Hermanos Rodríguez hebben de Oostenrijkse concurrenten het gat in de constructeurstitel weten terug te brengen naar slechts één punt. Wolff: 'Ik ben een realistische man, maar ik houd van autosport omdat alles in de sport kan gebeuren.'

'In Turkije was onze bolide ijzersterk en ik denk dat we nog alles hebben om voor te vechten. Als je naar de cijfers kijkt, had ik liever negentien punten voor gelegen dan achter, maar het is wat het is', vervolgt hij. Voor Hamilton wordt de kans op een achtste wereldtitel met de race kleiner, maar er is bij zijn Nederlandse titelconcurrent één DNF nodig om het voordeel weer bij hem te leggen. We gaan dus een uiterst spannende slotfase in.

Paceverschil tussen Mercedes en Red Bull duidelijk in de race

In Mexico hield Mercedes zich nog lang staande, onder meer door een kwalificatie waar ze alles uit wisten te halen, terwijl Red Bull juist terugzakte. 'Aankomend in Mexico-Stad hadden we niet het idee dat we Red Bull konden uitdagen, dus dat die voorste startrij voor ons was, was best verrassend. Waarschijnlijk ging het toen slecht met Red bull en goed met ons, maar in de race werd duidelijk hoe groot het verschil in pace was.'

'Je moet Red Bull feliciteren na de overwinning in Mexico want hun pace lag op een totaal ander niveau. Ik denk niet dat we de race hadden gewonnen, zelfs al lagen we na die eerste bocht voor op ze. In de pitstop-fase hadden ze ons zoek gereden', concludeert Wolff bij RACER. Er was dus geen scenario waarin hij zag dat de overwinning uiteindelijk naar zijn eigen team ging. Dat Hamilton de eindstreep over wist te komen als tweede, ziet hij dan ook als een overwinning.

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws