Verstappen sluit Verstappen-dynastie niet uit: 'Dan zou ik er natuurlijk voor gaan' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen sluit Verstappen-dynastie niet uit: 'Dan zou ik er natuurlijk voor gaan'

Verstappen sluit Verstappen-dynastie niet uit: 'Dan zou ik er natuurlijk voor gaan'

Max Verstappen heeft de top van de Formule 1 gehaald dankzij een bovengemiddelde dosis talent, in combinatie met de perfecte coaching van vader Jos Verstappen, die zelf ook de koningsklasse van de autosport wist te halen. Toch wil Verstappen, mocht hij in de toekomst zelf kinderen krijgen, alleen voor een soortgelijke route gaan als vader en zoon of dochter dat allebei zien zitten.

Verstappen werd in een media-evenement van sponsor Mobil1 gevraagd naar eventuele toekomstplannen met kinderen, waarbij de Chinese interviewer zich afvraagt of hij zijn zoon ook zou opleiden tot Formule 1-coureur. 'Ik zou hem vooral aanraden om geen coureur te worden, dat levert minder stress op', lacht de Nederlander.

De Red Bull Racing-coureur geeft vervolgens op serieuzere toon antwoord. 'Als hij of zij wil racen en ik zie het potentieel, dan zou ik er natuurlijk voor gaan, net zoals mijn vader dat met mij deed. Ik zou zelf nooit actief mijn kind zo pushen', maakt de 58-voudig Grand Prix-winnaar duidelijk.

Opa Jos

Verstappen ziet ook nog een mogelijkheid dat Jos Verstappen dan als opa een steentje bij kan dragen. 'Als hij dat graag wil doen wel, maar het is van de situatie afhankelijk. Als hij het potentieel ziet, zal hij waarschijnlijk willen helpen. Als hij echter geen potentieel ziet, en ik ook niet, dan kun je er beter niet eens aan beginnen', zo lijkt de 26-jarige alleen interesse te hebben in de absolute top.

'Je moet je kinderen nooit pushen om iets te doen wat je zelf leuk vindt. Je kinderen moeten naar jou komen om te vragen wat zíj́ willen doen', maakt Verstappen duidelijk, die er vervolgens op gewezen wordt dat veel Chinese ouders beter goed naar die boodschap kunnen luisteren. 'Ja', beaamt Verstappen. 'Dit is eerlijk gezegd een cruciaal punt, want als je je kind pusht om iets te doen, vindt hij of zij het misschien uiteindelijk toch niet prettig, en dan is hij niet vastberaden genoeg om de top te halen, en dan is al je inzet voor niks geweest.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws